Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megmutatjuk a tökéletes csokiöntetes menzás piskótakocka receptjét

Mi az egyik legjobb dolog a sulimenzán? Hát persze, hogy a piskótakocka csokiöntettel! Elhoztuk nektek a tökéletes, klasszikus receptünket, nézzétek!

Valószínűleg kevés olyan magyar ember van, aki a menzás piskótakocka csokiöntettel kombóra elkezdi húzni a száját. Ez az étel még a legfinnyásabb gyerekeknek is a kedvence volt, imádtuk, mikor a meleg csokoládés-kakaós öntet átáztatta a tökéletes puhaságú piskótát. Bár gyerekkorunkban örültünk, ha egy hónapban egyszer elénk rakták ezt a végtelenül egyszerű desszertet, mi magunk is könnyen elkészíthetjük, mutatjuk is, hogyan! 

6 Adagnyi piskóta elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged:

4 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 1 evőkanál sütőpor, 3 evőkanál víz
 
A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével, a lisztet összekeverjük a sütőporral.
 
A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor 2-3 kanál vizet adunk hozzá, és jól elkeverjük.
 
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd belesimítunk egy sütőpapírt. Beleöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
 
Ha kész, kiemeljük a piskótát a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és megvárjuk, míg kihűl.
 

Ezután jöhet a villámgyors csokiöntet:

5 dl tej, 2 evőkanál étkezési keményítő, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 dkg cukor, 2 db tojássárgája
 
A kakaóport, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy deci tejet. Jól kikeverjük, és félretesszük.
 
A tejet gyöngyözésig melegítjük, majd beleöntjük a kakaós keveréket. Pár percig kevergetve forraljuk, majd ha elkezdett sűrűsödni, levesszük a tűzről.
 
A piskótát kockára vágjuk, és leöntjük a csokival.
Ugye, hogy van olyan jó, mint a sulis változat?
 
Ez is érdekelhet:
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!