Maradékfelhasználó sütőtökös melegszendvics

A melegszendvics egy tökéletes vacsora az átlag hétköznapokra - de hogy valami újdonság is legyen benne, most egy sütőtökös, extra sajtos változatot hoztam nektek! 

Nem, a melegszendvics koránt sem egy kifinomult kaja - bár nem mindegy, hogy a szeletelt toastkenyeres, májkrémes változatról, vagy egy hússal durván megpakolt Reubenről beszélünk, mert eltérések azért vannak. Szóval inkább úgy mondanám, nem az az étel, amire vendégeket hívunk, és én ritkán találkozom kollégákkal a teakonyhában, akik az előző esti melegszendvics-kreációjukkal dicsekszenek. Ettől függetlenül igazi hétköznapmentő tud lenni, ha sietősek vagyunk.

A sütőtökös melegszendvics receptjéért ide kattints

Emlékszem, gyerekkoromban, mikor úszni vittek a Kondorosi útra, mennyire utáltam róni a hosszokat este 6 után - a klór csípte a szememet, fáztam és untam, az egészet úgy, ahogy van. De mindig reménykedtem, hogy egyszer, ha túl leszünk a felöltözve hajszárítás gyerekre és szülőre nézve egyaránt izzasztó procedúráján, akkor kapok a büfében egy májkrémes melegszendvicset, vastag majonézréteggel megfejelve. Sajnos a próbálkozásaim rendre kudarcba fulladtak, és általában azt a választ kaptam, hogy van otthon vacsora.

A sütőtökös melegszendvics receptjéért ide kattints

Talán ezért is volt olyan kattanásom az első önálló albérletemben, tizenkilenc évesen, hogy egy éven keresztül gyakorlatilag csak májkrémes-majonézes melegszendvicsen éltem - de ha bárkinek is eláruljátok ezt, én esküszöm, letagadom.

A sütőtökös melegszendvics receptjét itt találod

A műfajt továbbra is vállalom, és szerintem semmi ciki nincs a melegszendvics-vacsorában - még a simában sem. Viszont mivel november van, és hivatalosan is megindult a hónapokon át tartó sütőtökszezon, én szépen elkezdelek titeket sütőtökös receptekkel bombázni. Ígérem, idén is megpróbálom mindenbe beletenni ezt a vibráló színű, nagyon egészséges, nagyon finom, szuper zöldséget. A debütáló darab pedig - a poént szerintem már amúgy is lelőttem - egy maradékmentő melegszendvics lesz. Mert a sütőtök ugye egy szép, termetes dög, és egyáltalán nem kell belőle egy egész. Rengeted olyan recept van, amihez csak pár dekára van szükségünk, simán sütve viszont sokan nem szeretik - és miért ne kísérletezzünk, ha egyszer annyi érdekes recept van narancssárgaságával?

A sütőtökös melegszendvics receptjéért ide kattints

Ehhez a szendvicshez, ha négy főre készítjük, jó másfél bögrényi püré kell - egy nagyobb töknek kb. a negyede. Az ötletet az egyszerűségében nagyszerű grilled cheese-ből merítettem - ez az a sajttal megpakolt, serpenyőben sütött amerikai sajtos melegszendvics, amit a nyár végén már ajánlgattam nektek. A rukkola úgy került bele, hogy épp volt a hűtőben és belekívánkozott, de használhattok hozzá bármilyen salátát. Sajtban is liberális vagyok ebben az esetben - persze minél nyúlósabb, olvadósabb típust szereztek, annál jobb, de reszelhettek bele bármit, ami a hűtőben lapul!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.