Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, ennyit keresnek a Daubner cukrászda dolgozói

Az egyik leghíresebb magyar cukrászda évek óta milliárdos forgalmat csinál, bevételének ötöde színtiszta profit. A kérdés: Megbecsülik vajon a dolgozókat? 

A jelenleg Óbudán működő Daubner cukrászda több, mint száz éves múltra tekint vissza, a Napi.hu tavalyi körképe szerint pedig azon kevés helyek közé tartozik, ahol éves szinten milliárdos forgalmat tudnak lebonyolítani az üzemeltetők. 

A vendéglátóhely inkább azon cukrászdák közé sorolható, ahol a vendégek javarészt elvitelre kérik a gondosan elkészített süteményeket, aprósüteményeket és tortákat. Bár a Daubner éves nettó forgalma a tavalyi évben csökkent az azt megelőzőkhöz (2018-ban 1.7 milliárd, 2017-ben 1.85 milliárd), a nyereség mégis nőtt, a múlt évben az adózott eredmény megközelítette a 400 millió forint, ez éves szinten 4,2 százalékos többletnek felel meg.

A cukrászdák közül a Daubner adja a legjobb fizetést beosztottjainak. Tavaly 71 ember dolgozott a cégnél, a cégadatok szerint pedig a tavalyi bruttó átlagfizetés meghaladta a 360 ezer forintot, amely több, mint 40 ezer forinttal meghaladja az azt megelőző év havi bruttó fizetségét. 

A Daubner tehát kevesebb bevétellel is nagyobb nyereséget produkált, ráadásul dolgozóinak is több pénzt tudott adni munkájukért cserébe. 

Ez is érdekelhet: 

via Napi.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!