Karácsonyi menü nem csak gyerekeknek

Előfordulhat, hogy az aprónép nem fogadja rajongással az ünnepi asztalon gőzölgő töltött káposztát, Készüljünk gyerekbarát fogásokkal is karácsonykor!

Attól pedig nem kell tartani, hogy mi lesz a maradékkal, olyan recepteket ajánlunk, amelyeket felnőttek is szívesen fogyasztanak.

Csipegetni való és leves

A gyerekek is örömmel falatoznak a főfogás megkezdése előtt, válasszuk az alábbi biztos befutók közül a karácsonyi előételt. Ami a levesfrontot illeti: egy finom krémlevessel nem nyúlhatunk mellé, főként, haházi krutontis kínálunk hozzá.

Főfogás

A karácsonyi asztalra hal dukál, használjuk is ki az alkalmat és készítsünk egy finomhalételtaz aprónépnek. Ha bundába rejtjük vagy a formával álcázzuk (halfasírt), még azok a gyerekek is vidáman eszegetik majd, akik egyébként nem szeretik a halat.

Tipp

Válasszunk olyan halat, ami viszonylag kevés szálkát tartalmaz, mint. pl. a süllő vagy a szürkeharcsa.

Egy isteni rizottó a másik nyert ügy, ez készülhet a hal mellé köretnek, de magában is megállja a helyét a gyerektányérokon.

Édesség

Desszertet most külön nem ajánlunk, biztosak vagyunk benne, hogy a bejgli,mézes krémes, zserbó triójából minden gyermek megtalálja a fogára valót.

Címlapról ajánljuk

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Nosalty

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!