Karácsonyi menü nem csak gyerekeknek

Előfordulhat, hogy az aprónép nem fogadja rajongással az ünnepi asztalon gőzölgő töltött káposztát, Készüljünk gyerekbarát fogásokkal is karácsonykor!

Attól pedig nem kell tartani, hogy mi lesz a maradékkal, olyan recepteket ajánlunk, amelyeket felnőttek is szívesen fogyasztanak.

Csipegetni való és leves

A gyerekek is örömmel falatoznak a főfogás megkezdése előtt, válasszuk az alábbi biztos befutók közül a karácsonyi előételt. Ami a levesfrontot illeti: egy finom krémlevessel nem nyúlhatunk mellé, főként, haházi krutontis kínálunk hozzá.

Főfogás

A karácsonyi asztalra hal dukál, használjuk is ki az alkalmat és készítsünk egy finomhalételtaz aprónépnek. Ha bundába rejtjük vagy a formával álcázzuk (halfasírt), még azok a gyerekek is vidáman eszegetik majd, akik egyébként nem szeretik a halat.

Tipp

Válasszunk olyan halat, ami viszonylag kevés szálkát tartalmaz, mint. pl. a süllő vagy a szürkeharcsa.

Egy isteni rizottó a másik nyert ügy, ez készülhet a hal mellé köretnek, de magában is megállja a helyét a gyerektányérokon.

Édesség

Desszertet most külön nem ajánlunk, biztosak vagyunk benne, hogy a bejgli,mézes krémes, zserbó triójából minden gyermek megtalálja a fogára valót.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek