A felvidéki Révkomáromban készülő termékek minőségi alapanyagokból készülnek és felejthetetlenül finomak. A márka nem titkolt célja, hogy felfrissítse a prémiumkategóriás édességipart.
Vagány, merész és stílusos
Ilyen is lehet egy csokoládé, pláne ha a mögötte álló emberek is ilyenek. A ZAX pedig nem csak megjelenésével és minőségével, hanem egyedi ízvilágával is garantálja, hogy rászolgáljon ezekre a jelzőkre. Valódi művészeti alkotásként egyszerre kényezteti a szemet és a lelket. Na meg persze az ízlelőbimbókat.
A ZAX csokikat megálmodó Varga házaspár több mint két évtizednyi együttlét és közös munka után döntött úgy, hogy egy újabb merész álmot valósít meg az életéből. Számtalan nagyszerű épület fűződik az általuk vezetett tervezőiroda nevéhez, de úgy látták, itt az ideje valami újnak. A stílusukat pedig a házak után, klassz csokoládékon keresztül tudják a legjobban kifejezni és megmutatni.
A kezdetek
A bonbon és csoki sokáig csupán hobbi volt a közgazdász Zsuzsa számára, aki minden ünnep alkalmával elhalmozta az ismerősöket, barátokat az általa készített édességekkel. Mivel egyre nagyobb sikere lett, a hobbi egy idő után szenvedéllyé vált, végül pedig észrevétlenül munka lett belőle. Több chocolatier tanfolyam és képzés elvégzése után jött a közös döntés, hogy olyan csokoládét fognak piacra dobni, amelyik méltóképpen képviseli az általuk elvárt színvonalat, és egyedi, akár minden, amit korábban csináltak. A munkamegosztás adott volt: Zsuzsa fogja készíteni, Ferenc pedig menedzseli a ZAX-ot.
Az első bonbonok még otthon, a Varga család Duna-parti házának konyhájában készültek a felvidéki Révkomáromban, később már a szomszédos épületben kialakított műhely lett a kézműves központ. Itt lett kialakítva az első márkabolt is, és innen van ellátva két ország (Magyarország mellett Szlovákia) piaca, valamint az online rendelések. A helyszín lehetővé teszi, hogy mindkét országot könnyen elérjék, illetve ellássák a termékeikkel. A műhelyből látható a két várost összekötő több mint 100 éves Erzsébet híd, de benn a kor legújabb eszközei és technológiái találhatóak.
Inspiráció és alapanyagok
A Varga házaspár a világ számos pontját bejárta, hogy a legjobb alapanyagokat megtalálják a ZAX elkészítéséhez.
A termékek alapja a világ egyik legkifinomultabb csokoládéja, a közel 100 éves francia Valhrona, de ezen felül az olasz Crea és Domori csokoládékat is használják. A márkát jellemző ikonikus bonbonok a klasszikus nugát és a trendi passiógyümölcs töltelékek kombinációja, de például ganaché, madagaszkári vanília, citrus, kókusz, karamell, kávé vagy éppen gianduja is található bennük. A ropogós és zamatos táblás csokoládék a mandula, a pisztácia, valamint a világhírű piemonti mogyoró kombinációi. A kézzel festett alkotások pedig Pavoni márkájú színezékkel készülnek. Ezen felül a ZAX egyik különlegessége a Zsutella, ami a világhírű mogyorókrém gourmet változata.
A ZAX frissen indult honlapja hamarosan fogadni tudja a megrendeléseket, emellett egyre több helyen lesz kapható az ország számos pontján.
Ezeket olvastad már?
Aggódjunk? - Leállították a Nutella gyártását a világ legnagyobb mogyorókrém...
Teljesen leállították a termelést a világ legnagyobb Nutella gyárában, mert nem volt minden rendben a mogyorókrém egyik alapanyagával.
NosaltyEzt a 10 mennyei csokis KEKSZES finomságot ne hagyd ki!
Csokoládé és keksz? Ez aztán a tuti párosítás, amivel le sem lehet állni, ha elkezdi eszegetni az ember. Ez a 10 recept igazán kedvedre való lesz!
NosaltyAkár egy kocka csoki is halálos lehet - ezeket az...
Főzzünk-e kedvenceinkre? Mivel ne etessük őket soha? Egy állatorvos segítségével merültünk el a kutyák étrendjében.
Fenes GábrielTeljesen más lesz a csokoládé a jövőben
Új csokoládét fejlesztettek ki, melynek gyártása 70%-kal kevesebb hulladékot termel. Hogy mitől? Annyit már most elárulunk, hogy nem a csomagolás miatt.
NosaltyForrás: ZAX