Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így maradt Audrey Hepburn élete végéig ilyen vékony - fia és élettársa is mesél étkezési szokásairól

Audrey Hepburn kora ikonja, státuszszimbóluma - a mai napig az. De mitől volt ennyire gyönyörű vékony? 

Audrey Hepburnről reméljük, nem kell magyaráznunk, kicsoda. Amellett, hogy ikonikus – Oscar-díjas – színésznő, híres volt humanitárius, emberbarát tevékenységéről is, emellett pedig olyan státuszszimbólummá vált a divat területén, hogy azóta sem kevés nőt inspirál külseje, öltözködése, stílusa – általában mindhiába, hiszen ezt a kisugárzást képtelenség utánozni.

Ezt is nézd meg!

6 étkezési szokás, amitől a japán nők vékonyak maradnak

Filigrán őzike alkata együtt járt balettos múltjával, és nyilván szerencsés adottságaival is – sokan megvádolták evészavarokkal is, de most úgy tűnik, tévesen. A People magazin friss cikkéből kiderül, hogy bizony szeretett enni – és még csak diétáznia sem kellett.

„Imádta az olasz konyhát, a tésztákat. Sok gabona, kevés hús. Mindenből egy pici” – meséli fia, Luca Dotti.

Robert Wolders viszont, aki 1980-tól haláláig volt Hepburn élettársa, inkább a csokira, az edzésekre és a whiskyzésekre emlékszik elevenen.

„Mérföldeket sétáltunk, nagyon jól bírta. Jó volt az anyagcseréje, sose edzett kényszeresen, nem volt olyan, hogy azt mondta volna: ”Ma 5 mérföldet KELL sétálnom.„ Sose diétázott, reggelire barnakenyeret ettünk lekvárral, ebédre csirke, borjú vagy valamilyen tésztaféle volt a kertből szedett zöldségekkel, vacsorára pedig leves és szintén csirke meg zöldségek. Vacsora után szívesen nassolt csokit, főzőcsokit ráadásul, hozzá pedig egy-két ujjnyi skót whiskyt ivott.”

Hepburn túlélte a II. világháború borzalmait, az éhínséget – családja szerint ez vékony testalkatának egyik fő magyarázata. Hepburn édesanyja holland bárónő volt, apja sajnos korán elhagyta őket – 11 évesen, kislányként pedig épphogy túlélte Hollandia német megszállását.

„Épphogy túlélte a háborút. Jobb híján tulipángumóval, csalánnal, vízzel próbálta megtölteni a gyomrát. Ödémás volt és sárgaságban is szenvedett, és élete végéig vérszegény volt” - meséli fia. 

Annyi idős volt ekkoriban, mint Anna Frank. „A lány, akinek nem sikerült túlélni, nekem viszont igen” – mondogatta. Ilyenkor elcsuklott a hangja, szemei pedig könnybe lábadtak.

Ezek is érdekelhetnek!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!