Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így készül (szerintünk) a legegyszerűbb, legfinomabb padlizsánkrém

A padlizsánkrém sokak kedvence, ráadásul elkészíteni sem nagy kunszt, az indián nyár egyik szabad délutánján neked is érdemes kipróbálnod mennyei receptünket!

Nem igényel sok időt az elkészítése, hidegen és melegen is fogyasztható, friss, krémes és lágy, fűszeres, de nem túl zavaróan, egy tökéletes padlizsánkrémet a teljesség igénye nélkül valahogy így lehetne jellemezni. A tojásgyümölcsként is ismert zöldséget Délkelet-Ázsiában már évezredek óta termesztik, magas A- és C-vitamin-tartalma, na és persze karakteres íze miatt viszont az egész világon egyre nagyobb kedvenc.

A padlizsánból készült zöldségkrémhez nem kell sok alapanyag, jó ha van azonban egy sütőnk vagy grillezőnk, ahol időt adhatunk a padlizsánunknak a puhulásra. Most megmutatjuk a legegyszerűbb padlizsánkrém receptjét, melyhez nem kell más, csaká: 

2 db padlizsán, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint és 2 evőkanál majonéz.
 
 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A padlizsánokat egy késsel szurkáljuk meg, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük bele. A fokhagymát héjastul tegyük a tepsibe, majd a zöldségeket locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.
 
Tegyük be a sütőbe, és addig süssük, amíg össze nem esnek a padlizsánok. Miután kihűlt kissé, kaparjuk ki a belsejét, itt ügyeljünk arra, hogy a héj ne kerüljön bele. A sült fokhagymával járjunk el ugyanígy.
Adjuk hozzá a majonézt, sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze botmixerrel.
 
Ha a füstösebb ízek kedvelői vagyunk, de nincs grillező a közelünkben, a sütés előtt pirítsuk meg egy serpenyőben a padlizsánok kérgét, így a zöldség húsa is kissé füstös ízű lesz. 
 
 
Ha tovább fokoznánk az ízhatást, a turmixolást követően némi aprított friss petrezselymet, egy fél citrom levét és egy teáskanálnyi mustárt is adhatunk a krémhez, ezzel még pikánsabbá téve az összhatást. 
 
Ha igazán különleges ízekre vágysz... 
 
...akkor neked találták ki a baba ghanoush-t, amely a padlizsánkrém libanoni változata. Ehhez a krémhez pont ugyanúgy kell mindent elkészítened, mint az egyszerűbb recepteknél, a különbség csak annyi, hogy ennek a krémnek kicsit rusztikusabb az állaga, akár villával is pépesítheted a krémet, valamint ízesítheted fél teáskanál római köménnyel, két evőkanál citromlével és két evőkanál tahinivel (szezámpasztával), a végén pedig mehet rá még egy kevés szezámmag is. 
 
 
Bármelyik receptet is válaszd, a legfinomabb padlizsánkrémet akkor fogod kapni, ha hagyod, hogy egy éjszaka alatt a hűtőben összeérjenek az ízek. Ugye, hogy egyszerű? 
 
Ez is érdekelhet:
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!