Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így készítsd a karácsonyi HARCSAPAPRIKÁST – az egyik leggyorsabb ünnepi főfogás!

Nincs ötleted még a karácsonyi menüre? Ez egy gyorsan elkészíthető fogás, ami biztosan leveszi a lábáról a családod – főzz harcsapaprikást!

Nagyon gyorsan elkészíthető, különlegesen finom, mégis hagyományos megjelenésű fogást készítenél idén karácsonykor? Ha amúgy is vennél halat, de nincs kedved panírozni, és olajszagban állni a konyhában, akkor ezt ajánljuk!

Harcsa

Egy hal, ami nincs tele szálkával, nincs pocsolyaíze, szuper szép vastag szeletekbe vágva vehetjük, ezért könnyű a feldolgozása, és a fényes, fehér húsa jól mutat a paprikás szószban, ezért nagyon szeretjük. Főzés előtt egy kicsit sózzuk le és hagyjuk állni.

Vöröshagyma

Lehetőség szerint minél több hagyma kerüljön a lábasba, és ha nincs vega a csapatban, akkor használjunk egy csepp zsírt a párolására, ebben nem csak a hagyma, de a fűszerpaprika is jobb ízben mutatkozik meg.

Harcsapaprikás készítés felsőfokon – KATTINTS A KÉPRE!

Fűszerpaprika

Ahogy sok magyar fogásnál, a harcsapaprikás készítésénél is az egyik legfontosabb szempont, hogy magas minőségű fűszerpaprikát használjunk. Nagyon elviheti az étel ízét, ha nem ezt tesszük.

Még több csuszás recept:

Tészta

Általában túrós tésztával tálaljuk a halas paprikást, az idők során ez a tésztaétel lett a hű társa. Nem véletlenül, mert tényleg nagyon jó íz- és látványkompozíciót alkotnak együtt a tányéron.

Kapor

A túró és a kapor egy egységben csodákra képes. Legyen az egy lepénytészta, vagy maga a túrós csusza, édes, avagy sós ételköltemény, mindenhol fantasztikus párost alkotnak. A lényeg, hogy mindenképpen frissen aprított, és ne szárított variációban használjuk a kaprot.

Más köret:

Érdemes más körettel is próbálkozni. Ha valaki nem szereti a túrós tésztát, simán csuszatésztával, vagy ahogy Anett házias ízei szakácsunk, tagliatellével is tálalhatja a paprikást. A nokedli a második lépés a tészta után. Ebbe kerülhet spenót vagy, ha tettünk el tavasszal, egy kis medvehagyma. A következő és egyben egyik legjobb megoldás a hortobágyi húsos átirata: vagyis a palacsintatésztába tekerés.

Ezek is érdekelhetnek még:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!