Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így hosszabbítsd meg az almáid élettartamát

Nincs többé bebarnult alma, csak gyönyörű, zamatos gyümölcs.

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor az ember túl sokáig tartogatja a gyümölcseit, hogy aztán amikor végre megenné őket, azt vegye észre, hogy teljesen bebarnultak, szottyadtak, és gyakorlatilag ehetetlenek. Pedig néhány egyszerű trükkel akár napokkal, sőt, talán egy-két héttel is meghosszabbíthatod az almáid élettartamát.

Fontos tudni, hogy az almák alapvetően három okból kezdenek el rohadni, ezek pedig kombinálhatók is: az eltelt idő, a rajta található ütődések, valamint más rothadó gyümölccsel való kontaktus miatt. Éppen ezért célszerű először azokat elfogyasztani, amelyeken már alapból barnulás látható, vagy amelyek ütődéstől szenvednek.

Tekerd be őket!

A többi almát viszont tekerd bele újságpapírba, lehetőség szerint olyanba, amin nincs színes tinta, ezzel elválaszthatod őket egymástól a gyümölcskosárban vagy a ládában. A legjobb, ha olyan helyiségben tudod tárolni a becsomagolt almákat, amely elég hűvös, de nem megy fagypont alá a hőmérséklete. Akár az erkélyre is kiteheted, ha nagyvárosban élsz, és nincs otthon kamrád.

A méret a lényeg

Furcsa, de az is számít, hogy méretük alapján milyen sorrendben eszed meg az almákat. Először a nagyobbakkal kezdj, mert jellemzően azok romlanak gyorsabban, és haladj az egyre kisebbek felé.

Be ne rakd a hűtőbe!

Ne tárold az almáidat a hűtőszekrényben, és főleg ne rakd őket más zöldségek és gyümölcsök mellé! Utóbbiak ugyanis úgynevezett etilén-gázt engedhetnek ki magukból, ami felgyorsítja a rothadási folyamatot. Már akkor is gyorsabban romlanak az almák, ha egy helyiségben vannak, mondjuk, burgonyával.

Fagyaszd le őket!

Szeleteiben az alma is tökéletesen fagyasztható, akkor jársz a legjobban, ha először megpucolod, és úgy rakod el őket. A lényeg, hogy szeletenként álljanak külön a konténerben, amiben a fagyasztóba rakod őket, ne tapadjanak össze almaformában, mert úgy nehezebben tudod őket felolvasztani majd. Egyébként, ha nincs kedved ilyesmivel bíbelődni, akár egészben is lefagyaszthatod a gyümölcsöt.

via

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!