Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7-féle húsvéti sonkát teszteltünk, és kiderült, mennyi különbség van sonka és sonka között!

Egyre közelebb a húsvét, sokan már a héten megveszik a számukra legszebben mutató sonkát. Mi most a legjobb füstölt lapocka nyomába eredtünk!

A sonka a húsvéti asztal egyik legfontosabb eleme, az ünnep során ez az az étel, amit reggel, délben és este is előszeretettel majszolunk, már ha elég finom és sós. 

A jó húsvéti sonkát nem is olyan egyszerű kiválasztani, mint azt az ember elsőre gondolná. Ma már a legtöbb bolti sonka olyan vákuumcsomagolásban kapható, ami lehetetlenné teszi, hogy megszagoljuk a kiválasztott húst vagy leellenőrizzük, mennyire vizes az.

Szerkesztőségünk tagjai ezúttal hét különböző gyorspácolt sonkát kóstoltak meg, mindegyik sertéslapockából készült, és kettő kivételével mind kötözött sonka volt. 

Ezt is olvasd el! 

Megmutatjuk, mi a tökéletes húsvéti sonka négy titka

A teszt vezetője a sonkákat még az előző napon megfőzte és egy éjszakán át saját levében hagyta kihűlni, az ízesítéshez vöröshagymát, fokhagymát, borsot és babérlevelet használt. Míg a felül látható képeken a sonkákat kicsomagolt, de még nyers állapotában láthatjuk, addig alább már az elkészült sonkákat vesszük górcső alá.

Kalács a sonka mellé:

A kiválasztott termékek márkáját csak egy ember ismerte, a sonkákat ezúttal is öten kóstolták meg, véleményük teljesen szubjektív. 

Nézzük a húsvéti sonkákat a kóstolás sorrendjében!

Pick békebeli füstölt lapocka

Vélemény: Bár az első kipróbált lapocka nem volt kötözött sonka, szép és rusztikus külsejével első látásra mindenkit meggyőzött. A házias hús kellően zsírosnak tűnt, színével és illatával mindenki meg volt elégedve. A sonka kellően sósra és füstöltre sikerült, így a végeredményben mindenki elégedett volt. 

Spar kötözött lapocka

Vélemény: A Spar saját márkás kötözött sonkája külsőre nagyon szép volt, belül viszont mindenki figyelmes lett arra, mennyire sok a zsír a sonkában, valamint a füstös illat sem volt eléggé érezhető.  A sonka húsos része kellően ízletes és sós volt, a túl sok zsír viszont nem tett jót a jóízű húsnak.

Kaiser kötözött sonka

Vélemény: A Kaiser sonkája már első ránézésre is mindenkinek tetszett, szinte az egész lapocka színtiszta húsból állt egy-egy vékony, zsíros kis ívvel megbolondítva. A külső mellett az illat is kielégítő volt. Tesztelőink szerint a sonkának egyetlen hibája volt, a hús kissé zselés állaga, amitől egy kicsit kellemetlen volt rágni. 

Penny kötözött sonka

Vélemény: Kívül szép, belül viszont jól láthatóan sok zsír volt a Penny sonkájában, melynek egészében nagyon enyhe sonka illata volt. A sonka húsos része finom és sós volt, az egyedüli gond az volt, hogy a legtöbbek számára túl kevés volt a sonka hústartalma.

Új Palini füstölt, kötözött lapocka

Vélemény: Az Új Palini sonkának igazi sonkás illata és íze volt, a húsos rész mellett kellően elég zsír is volt a sonkában. A hús kellően sós volt, azonban a Kaiser termékéhez hasonlóan itt is érezhető volt a zselés, kicsit gumis állag.

Pápai Mestersonka

Vélemény: A Pápai Mestersonka már első ránézésre is mindenkinek nagyon vonzó volt, a kipróbált sonkák között ez volt a második olyan lapocka, amelyet nem kötözött formában vásároltunk meg. Bár a kész sonkában sok volt a zsíros rész, a hús színre, illatra és ízre is mindenki számára megfelelő volt.

Baroni kötözött lapocka

Vélemény: Ennek a sonkának igazán finom és átható füstös illata volt, a hús és a zsír egyenlő arányban oszlott el a sonkában. A füstöz ízű, világos színű hús szinte rögtön szétesett a szájban, többek szerint egy kicsit lehetett volna sósabb a pác.

LÁSSUK A VÉGEREDMÉNYT!

  NÉV HONNAN? ÁR / KILOGRAMM
1. Pick békebeli füstölt lapocka  Spar 2390 Ft / kilogramm
1. Pápai Mestersonka Penny 1699 Ft / kilogramm
2. Kaiser kötözött sonka Tesco 990 Ft / kilogramm
3. Spar kötözött lapocka Spar 1090 Ft/ kilogramm
4. Új Palini füstölt, kötözött lapocka CBA Príma 1990 Ft / kilogramm
5. Penny kötözött sonka Penny 990 Ft / kilogramm
6. Baroni kötözött lapocka Lidl 879 Ft / kilogramm

EZ IS ÉRDEKELHET:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!