Húsvéti dekoráció 10 perc alatt!

Ennyi idő kellett az alábbi 3 ötlet megvalósításához. Lehetséges? Nekünk sikerült!

Persze ne valami óriási eget rengető díszítőelemre gondoljunk. Elég, ha csak egy-két jelzésértékű húsvéti díszt teszünk az ünnepi asztalra, hiszen a csodás kötözött sonka és a hímes tojások úgyis megadják majd az ünnepi hangulatot a terített asztalnak!
Húsvéti dekoráció
Az alábbi ötletek olyan egyszerűen kivitelezhetőek, sőt, roppant költséghatékonyak is, hogy érdemes megvalósítani őket. Mutatjuk!

Dekoratív tojástartó

Erre a dobozra mindössze 350 Forintot költöttünk. Hobbiboltból beszereztünk mintás A/4-es papírt (260 Ft, és ennek csak a felére volt szükség), amit aztán a doboz tetejére vágtunk, ragasztottunk, átkötöttük selyemszalaggal (1m/70 Ft), és végül díszítettük egy csomagolódísszel (50 Ft).
Dekoratív tojástartó
Ez a doboz jól mutat a terített asztalon - beletehetjük a főtt tojásokat, de akár egy-két nagyobb méretű csokitojást is a gyerekeknek vagy akár a locsolóknak.

Ültetőkártya

Ehhez a scrapbook-papírból maradt hulladékot használtuk fel: először is félbehajtottunk egy sima papírfecnit, amire rárajzoltunk egy pillangót. A sablont kinyitottuk, körbevágtuk, majd a mintás papíron körberajzoltuk, és ezt is kivágtuk.
Ültetőkártya
A különböző mintájú papírok jelezhetik, kinek hol a helye, ha pedig nagyobb méretű sablonokat vágunk, akár a vendégek nevét is ráírhatjuk. Már csak a villára kell tűzni, és kész is a kártya.

Színes ágacska

Ez a dísz tényleg fillérekbe kerül, és ha ügyesek vagyunk, nagyon dekoratív lehet egy vázába téve. Az ágakat – köszönhetően a szeles időnek – a közeli parkból szereztük. Sajnos a képen talán kevésbé látszik jól, mint életben, de a végüket több színű körömlakkal befestettük. Minél harsányabb a lakk színe, annál jobb.
Színes ágacska
Nálam csak egy-két pasztellszín hevert a fiók mélyén, emiatt pedig nem akartam vásárolni újabb lakkokat, szóval tökéletesen megtették ezek is. De persze nem csak körömlakkot lehet használni! Ha van otthon zománc- vagy bármilyen, lakásban használatos festék, spray vagy akár tempera, használjuk bátran azokat!
Ha valakinek ez nem lenne elég, ragaszthat színes cukorkákat vagy gyöngyöket is az ágak végeire, és persze húsvéti kiegészítőket is fellógathatunk rájuk.
Ti milyen dekorációval készültök az ünnepi asztalra?

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek