Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Heti menü: Hangolódjunk az ünnepekre az év utolsó dolgos napjain!

Már csak egy hét van hátra az év legszebb ünnepéig, ezért már ezen a héten finomabbnál finomabb ételeket ajánlunk egy-egy különleges Törley pezsgő társaságában. (x)
December

17.

hétfő
 

Próbáltad már a kacsamellet gombával?
Csoda páros, nem érdemes kihagyni!
Köretként tálalj polentát, amire mindenképpen kanalazz egy keveset a hús szószából.

December

18.

kedd
 

Kacsamellet nem csak egészben süthetünk.
Az olasz konyha nagy bombázója a kacsamell főszereplésével készült tésztaszósz,
mellé a vastag metélt, spagetti vagy bármilyen hosszú tészta főzhető.

December

19.

szerda
 

A kacsa nem csak ünnepi fogás lehet.
Ez az omlós-ropogós kacsamell,
gombás-diós salátával bármelyik nap,
akár vacsorára is elkészíthető, és a siker garantált! 

December

20.

csütörtök
 

Kacsamell előkészítése: az alaposan leitatott kacsamellek bőrös felét irdaljuk be átlósan, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba. Így könnyebben kisül a zsírja.

December

21.

péntek
 

A beirdalt kacsamellet egy szárazon felhevített serpenyőben süssük, először a bőrös oldalukkal lefelé. A kisülő zsírt öntsük le, oldalanként 5-5 percig süssük. Fordításkor a húsba szúrni tilos, használjunk inkább húscsipeszt!
Végül tegyük 160 fokos sütőbe 5-10 perce, így marad gyönyörű rózsaszínű a közepe.

December

22.

szombat
 
 

A rozé kacsamellet otthon is egyszerűen elkészíthetjük, nem muszáj emiatt étterembe mennünk. Ha valaki fél attól, hogy nyers marad, tovább is sütheti, ilyenkor viszont elveszítheti szaftosságát.

 
   
December

23.

vasárnap
 
 

Ha mexikói ízekre vágysz, de nem a hagyományos marha vagy csirkehúsos verzióra vágysz,
próbáld ki a pirított kacsamelles tacot, nem fogsz csalódni benne!

 
 

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!