A hét szakácsa: Sylvia Gasztro Angyal

E heti kiemelt szakácsunk egy csinos anyuka: Malmos Szilvia, alias Sylvia Gasztro Angyal. A konyhájában és a szabadban egyaránt szeret főzni, ismerjétek meg!

Bemutatkozásom kedvenc gasztroidézetemmel szeretném kezdeni:"Aki nem szeret sütni-főzni, annak az életében lehet, hogy még nem jött el az a személy, akit szívvel-lélekkel szeretne etetni!" - Nagyi tanácsa, és most már az enyém is.

Sylvia Gasztro Angyal szakács

Hogyan is kezdődött? Már kislánykoromban is szerettem a konyhában sertepertélni Anyukám és Nagymamám között. Nálunk régen és most is mindennapos dolog, hogy meleg étel kerül az asztalra. Úgy 12 éves lehettem, mikor egy osztálytársnőm szülinapi zsúrján voltam. Akkoriban még különlegesnek számított, hogy hidegtálakat szolgáltak fel nekünk - azóta kedvenceim a majonézes saláták, a franciasaláta, a tojássaláta, a majonézes burgonya és más hasonló finomságok.

Ezeket olvastad már?

Első próbálkozásom ebből az élményből született. Főzésnek nem nevezném, franciasalátát készítettem, és a családom biztatására tovább próbálkoztam egyszerűbb fogásokkal. Mivel fiatal koromban nem voltam édesszájú, a sütés sokáig kimaradt az életemből. Később, mikor gyermekem született - és ő valódi édességfan - kezdtem el mindenféle süteményeket, tortákat is alkotni.

Ezeket olvastad már?

A konyha az én felségterületem, nem kötelességből, hanem élvezetből, szenvedélyből sütök-főzök. Kreatív vagyok, nem csak a konyhában, hanem az élet egyéb területein is. Az évek alatt hobbim lett a gasztronómia, szeretek éttermekbe járni és sok-sok mások által készített finomságot is megkóstolni. Az ilyen "gasztrotúrák" után pedig újabb élményekkel gazdagodva szívesen kísérletezgetek saját konyhámban.

Ezeket olvastad már?

Boldog vagyok, ha a családom és a barátaim jóllakottan és elégedetten távoznak tőlem. Lassan 2 éve kezdtem gasztroblogom írását, amit azóta is nagy szeretettel és odaadással szerkesztek. Mára az életem részévé vált, és blogom követői lettek a második családom.

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...