Hagyd a cipődet a bejárati ajtó előtt, mondjuk a nyomós érvet is rá, miért!

Elmondjuk, miért hagyd a cipődet inkább a lakáson kívül, főleg most, a koronavírus-járvány idején!  

A Huffington Post szakértőket kérdezett arról, mennyi az esélye annak, hogy a koronavírust a cipőnk segítségével bevigyük a lakásba. Carol Winner egészségügyi szakember szerint semmi bizonyíték nincs arra, hogy valaki a cipő miatt kapná el a vírust, ami elsősorban cseppfertőzéssel terjed. Az egészségügyi specialista szerint azért is kicsi az esélye ennek az elméletnek, mert a talpunk, lábunk van a legmesszebb az arcunktól.

Tagadni viszont nem tagadta, hogy….

...előfordulhat, hogy egy fertőzött ember nyál- és váladékcseppjei az utca járdáján landolnak, amibe aztán belelépünk. A vírusok pedig a cipőkön elég sokáig, akár öt napig is életben maradhatnak, így a koronavírus is.

Adódik a kérdés: mit tegyünk?

Jobb félni, mint megijedni, azaz inkább legyünk elővigyázatosak. A cipőket ha tehetjük, akkor hagyjuk a bejárati ajtón kívül, ne vigyük be a lakásba. Ha a munkánk nem követeli meg, keveset menjünk ki. A kisgyerekes családoknak a szakemberek azt tanácsolják, hogy legyenek még fegyelmezettebbek, hiszen a kicsik hajlamosak mindent lenyalni, megrágni, ami alól a cipők sem kivételek. Ha pedig nincs lehetőségünk a bejárati ajtón kívül hagyni, akkor tegyük el a szekrénybe, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá. A lakást viszont semmiképp se járjuk körbe utcai cipőben, most koronavírus idején és egyébként sem, váltsunk inkább papucsra!

via huffington post

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?