Nem elég a gyümölcsöket vízzel átmosni, mert a vegyszer, amivel kezelték őket, rajtuk marad. És igazából ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem is kell semmi extra eszköz, mégis rengeteget teszünk az egészségünkért!

Korábban már írtunk arról, hogy a sós víz is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, de ezzel a japán módszerrel a növényvédőszer akár 80 százalékától szabadulhatsz meg. Ráadásul semmilyen drága eszközre nem lesz szükséged.
Megint a szódabikarbóna a kulcs!
A vegyszermentesítő módszerhez tehát nem kell más, csak egy kis szódabikarbóna és víz.
A te dolgod csupan ennyi:
- egy tálat megtöltesz hideg vízzel
- egy evőkanál szódabikarbónát alaposan elkeversz benne
- ebbe áztatod a gyümölcsöket, például epret, 15 percre
- alaposan leöblíted
- az eper szárát csak a beáztatás és öblítés után távolítsd el, így megakadályozod, hogy a víz és az esetleges szennyeződések behatoljanak a gyümölcs belsejébe!
Receptajánlónk:
Konyhai praktikák minden napra: