Ez a japán trükk könnyedén eltávolítja a vegyszert a gyümölcsökről

Legyünk őszinték: a legtöbben csak vízzel öblítjük le a gyümölcsöket, mielőtt megesszük őket, pedig sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy a rajtuk lévő növényvédőszertől teljesen megszabaduljunk. Most egy japán módszert ismertetünk meg veletek, amivel maradéktalanul eltávolíthatjátok a gyümölcsről a káros anyagokat. Napi Tippünk a lehető legjobb módszert mutatja be nektek!

Nem elég a gyümölcsöket vízzel átmosni, mert a vegyszer, amivel kezelték őket, rajtuk marad. És igazából ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem is kell semmi extra eszköz, mégis rengeteget teszünk az egészségünkért!

Eper megmosása
Ez a japán trükk könnyedén eltávolítja a vegyszert a gyümölcsökről

Korábban már írtunk arról, hogy a sós víz is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, de ezzel a japán módszerrel a növényvédőszer akár 80 százalékától szabadulhatsz meg. Ráadásul semmilyen drága eszközre nem lesz szükséged.

Megint a szódabikarbóna a kulcs!

A vegyszermentesítő módszerhez tehát nem kell más, csak egy kis szódabikarbóna és víz.

A te dolgod csupan ennyi:

  • egy tálat megtöltesz hideg vízzel
  • egy evőkanál szódabikarbónát alaposan elkeversz benne
  • ebbe áztatod a gyümölcsöket, például epret, 15 percre
  • alaposan leöblíted
  • az eper szárát csak a beáztatás és öblítés után távolítsd el, így megakadályozod, hogy a víz és az esetleges szennyeződések behatoljanak a gyümölcs belsejébe!

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Legújabb receptek

Diós-fahéjas kalács

Eddig mindig húsvétra készítettem, így számomra a kalácssütés leginkább ehhez az ünnephez kapcsolódik. De valójában az év bármely napján tökéletes választás lehet egy finom, ...

Barackos jeges tea

A nyári frissítők sztárja a jeges tea, amit most házi barackpürével ízesítettünk és édesítettünk. Más gyümölccsel is kipróbálhatjuk és akár zöld- vagy gyümölcsteával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.