Gratin - a legjobb dolog a hódításhoz!

A Banditák című film az egyik kedvencem. Gondoltam, érdemes róla pár szót ejteni, mert számtalan szuper karakterrel és étellel spékelte meg a rendező, Barry Levinson.

A filmet és a benne elkészített ételeket is melegen ajánljuk!

Egyik kedvenc jelenetemben az egyik főszereplő - Cate Blanchett - szuper vacsorát rittyent kedves urának, és habár ő abban reménykedik, leveszi a pasit a lábáról, a terv végül fuccsba megy. Engem azonban abszolút meggyőzött, sőt, egyes jelenetekben mintha magamat látnám...

Sajnos olyan videót nem találtam, amelyben hosszasan ecseteli az aznapi menüt, de mindenképp érdemes megnézni a filmet!

Manapság elég ritka, hogy valaki ilyen négyfogásos vacsorával várja haza családtagjait, és igen, tudjuk, a csaj milliomos, baromira unatkozik, ezért bármire van ideje, de tényleg remek és különleges fogásokkal rukkol elő, így nekünk is kedvünk támadt kipróbálni őket.

A menüben a következő hangzatos ételek szerepelnek: kagylóleves tejföllel, mirepoix, töltött fogoly és Gratin a la Firenze. Elég jól hangzik mind, de mik is ezek valójában?

Mivel a kagylólevesre pontosan nem térnek ki a filmben, az oldalon levő receptek közül válogattunk, hogyan is készítsük el ezt a finomságot.

Ami az én fantáziámat legjobban izgatta, az a mirepoix és a Gratin a la Firenze. A mirepoix-nak alaposan utána is jártam, de erről egyelőre nem árulok el többet, hiszen cikkünk második részében elkészítjük nektek!

Most következzen a Gratin a la Firenze!

Gratin a la Firenze recept

Ez tulajdonképpen egy francia rakott burgonya. (A gratin szó jelentése: valaminek a "legjava".) Elkészítése nem nagy ördöngösség, ellenben nagyon finom és laktató étel. A filmben valószínűleg a töltött fogoly vagy a mirepoix mellé tálalták volna köretként, de magában is nagyon finom, a rengeteg vajnak és tejszínnek köszönhetően önálló ételként is kitűnő. Ami a másik étket illeti, a fogoly olyan nagyon aranyos állat, hogy én nem szívesen látnám a tányéromon, ezért ezt most nem készítettem el nektek.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek