Gratin - a legjobb dolog a hódításhoz!

A Banditák című film az egyik kedvencem. Gondoltam, érdemes róla pár szót ejteni, mert számtalan szuper karakterrel és étellel spékelte meg a rendező, Barry Levinson.

A filmet és a benne elkészített ételeket is melegen ajánljuk!

Egyik kedvenc jelenetemben az egyik főszereplő - Cate Blanchett - szuper vacsorát rittyent kedves urának, és habár ő abban reménykedik, leveszi a pasit a lábáról, a terv végül fuccsba megy. Engem azonban abszolút meggyőzött, sőt, egyes jelenetekben mintha magamat látnám...

Sajnos olyan videót nem találtam, amelyben hosszasan ecseteli az aznapi menüt, de mindenképp érdemes megnézni a filmet!

Manapság elég ritka, hogy valaki ilyen négyfogásos vacsorával várja haza családtagjait, és igen, tudjuk, a csaj milliomos, baromira unatkozik, ezért bármire van ideje, de tényleg remek és különleges fogásokkal rukkol elő, így nekünk is kedvünk támadt kipróbálni őket.

A menüben a következő hangzatos ételek szerepelnek: kagylóleves tejföllel, mirepoix, töltött fogoly és Gratin a la Firenze. Elég jól hangzik mind, de mik is ezek valójában?

Mivel a kagylólevesre pontosan nem térnek ki a filmben, az oldalon levő receptek közül válogattunk, hogyan is készítsük el ezt a finomságot.

Ami az én fantáziámat legjobban izgatta, az a mirepoix és a Gratin a la Firenze. A mirepoix-nak alaposan utána is jártam, de erről egyelőre nem árulok el többet, hiszen cikkünk második részében elkészítjük nektek!

Most következzen a Gratin a la Firenze!

Gratin a la Firenze recept

Ez tulajdonképpen egy francia rakott burgonya. (A gratin szó jelentése: valaminek a "legjava".) Elkészítése nem nagy ördöngösség, ellenben nagyon finom és laktató étel. A filmben valószínűleg a töltött fogoly vagy a mirepoix mellé tálalták volna köretként, de magában is nagyon finom, a rengeteg vajnak és tejszínnek köszönhetően önálló ételként is kitűnő. Ami a másik étket illeti, a fogoly olyan nagyon aranyos állat, hogy én nem szívesen látnám a tányéromon, ezért ezt most nem készítettem el nektek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!