Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt a 9 dolgot azonnal száműzd a konyhádból!

Vannak dolgok, amiknek nem a konyhában van a helyük. Ilyen például a cipőd vagy a biciklid - de ennél jóval kevésbé egyértelmű tárgyak is, figyelj!

1. Koszos szivacs

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a mosogatószivacs a bacilusok melegágya. 2-8 hetente érdemes kikukázni, de addig is forró mosószeres vízzel gyakran kimosni, illetve bedobni a mosogatógépbe, majd fél percre a mikróba, hogy kiszáradjon.

2. Átlátszó nasis üvegek

sajnos elég egyszerűen működünk - ha átlátszó a sütisüveg, simán befaljuk a tartalmát, mert folyton szem előtt van. Tegyünk minden ilyesmi nassolnivalót tejüvegbe, fém- vagy papírdobozba.

3. Bevásárlótáskák

Ha műanyag újrafelhasználható bevásárlószatyrot használsz, azt is érdemes néhanapján áttörölni fertőtlenítő kendővel, vagy átmosni a mosdóban mosószeres vízzel, hiszen belefolyhat például a húslé, vagy bármi, ami bacit terjeszt. Ugyanez igaz a vászontáskákra is, ezeket pár hetente dobd be a mosógépbe!

4. A mobilod

Tudvalevő, hogy egy mobiltelefon hemzseg a bacilusoktól, meg sem említem, a tudósok miket szoktak találni rajta (a legrosszabbra gondoljatok), ezért főzéskor nincs helye a konyhában! Ha mégis muszáj kivinned magaddal, előtte fertőtlenítő kendővel alaposan töröld át!

Ez is érdekes!

8 hiba, amivel lassítod saját takarításod!

5. TV

Ha tévézel evés közben, a kutatások szerint az agyad elterelődik, és nem érzékeli úgy, hogy megetted, amire szükséged van, ezért nagyban megnő a hajlam a túlevésre.

6. Kisállat etetőtálja

Ha kedvenced tálkájában legtöbbször áll valamennyi étel, és csak akkor eszik belőle, ha épp kedve tartja, akkor ezt a tálat semmiképp se a konyhában tároljuk, mert odavonzhatja a hangyákat, csótányokat, esetleg egereket is, ezeknek meg semmiképp sem a konyhában van a helyük! Tegyük egy semlegesebb helyre: mosókonyha, előszoba, stb.

7. Kézitáska

Ez sem titok: táskánk rettentően mocskos, hiszen mindenhez hozzáér, mindenhova letesszük, edzőterembe, földre, bkvjáratokra, asztalra, székre, wc-kbe, stb. Ne vigyük el a konyháig, hagyjuk az előszobában, csak azt vegyük ki belőle, ami tényleg fontos!

8. Fehér tányér

Legalábbis, ha fehér ételt eszel, például rizst, mivel azt figyelték meg, hogy ilyenkor egyértelműen túleszünk (fehér a fehéren). Válasszuk inkább a sötét színeket, egyesek pedig a pirosra esküsznek

9. Szakácskönyvek

Közhely, de a sok szakácskönyv - főleg a konyhában - felesleges porfogó. Valld be, hogy évente 1-2-szer nyitod ki őket, mert a legtöbb ötletet online meríted. Ha gyűjtő vagy, más   a helyzet, de akkor sem a konyhában van a helyük feltétlen.

(forrás: goodhousekeeping)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye Fri, 2019-07-12 09:22

Először a macskát tányérjával az almos dobozával együtt...és a szivacsot, és nem is használni soha többet.

mildyko
mildyko Tue, 2015-09-15 09:47

mi van??? nem hiszem,hogy nincs jobb dolga az írónak... kiváncsi lennék,ő mennyit tart be ebből.Az oké,hogy a szivacsot cserélni,de a többi egy hatalmas baromság.Végül is tele van az ember pénzzel,hogy új tányérokat vegyen,családi házat,hogy legyen külön helye az állatkái etető edényének stb,stb....az a baj,hogy arra nem jöttek rá,a túlzott higiénia miatt lesznek betegek,mivel az immunrendszer nem tud harcolni,nem ismeri fel a kórokozókat...Anno nem volt ez a fene nagy higiénia,és még sem lett beteg senki,köztük én sem.Mit szólnának a mai nagyokosok,ha tudnák,hogy az állatokkal együtt ettem gyerekoromban :)? meg nem kellene ilyen hülyeségeket betenni erre a klassz oldalra,a többivel együtt...mindenki úgy csinál mindent ahogy akar.

Linduska
Linduska / Linduska Tue, 2015-09-15 09:08

Nem túlzás ez egy kicsit? Persze, fontos a higiénia, de megkockáztatom, hogy a háztartásokban 90% nem csinál semmi különlegeset a szivaccsal csak 2-3 hét után egyszerűen kidobja, nem törölgeti a bevásárlószatyrait (najó, vászonszatyrokat időnként én pl. kimosom), magával viszi a mobilját főzéskor és nem törölgeti fertőtlenítővel, sőt, van hogy a konyhában csapja le a táskáját. Mégsem hallani tömeges fertőzésekről, megbetegedésekről.

inf3rno
inf3rno / inf3rno Tue, 2015-09-15 19:31

+1. Egy-egy családnál ezek a higiéniás előírások nem számítanak, élelmiszer üzemeknél fontosak, mert ha valami fertőzött, akkor több ezer ember is meghalhat tőle.

kiskavics77
kiskavics77 Tue, 2015-09-15 08:24

ezen most kerek szemmel csodálkozom....
lehet, hogy igaza van, de nekem némelyik marhaságnak tűnik

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Mon, 2015-09-14 20:33

"Ezt a 9 dolgot azonnal száműzd a konyhádból!" ???????
Feher tanyert? Ez egy ujabb toltelek cikk, sem ertelme, sem tartalma. Sajnalom, hogy idot szantam az olvasasra.