Ezt a 9 dolgot azonnal száműzd a konyhádból!

Vannak dolgok, amiknek nem a konyhában van a helyük. Ilyen például a cipőd vagy a biciklid - de ennél jóval kevésbé egyértelmű tárgyak is, figyelj!

1. Koszos szivacs

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a mosogatószivacs a bacilusok melegágya. 2-8 hetente érdemes kikukázni, de addig is forró mosószeres vízzel gyakran kimosni, illetve bedobni a mosogatógépbe, majd fél percre a mikróba, hogy kiszáradjon.

2. Átlátszó nasis üvegek

sajnos elég egyszerűen működünk - ha átlátszó a sütisüveg, simán befaljuk a tartalmát, mert folyton szem előtt van. Tegyünk minden ilyesmi nassolnivalót tejüvegbe, fém- vagy papírdobozba.

3. Bevásárlótáskák

Ha műanyag újrafelhasználható bevásárlószatyrot használsz, azt is érdemes néhanapján áttörölni fertőtlenítő kendővel, vagy átmosni a mosdóban mosószeres vízzel, hiszen belefolyhat például a húslé, vagy bármi, ami bacit terjeszt. Ugyanez igaz a vászontáskákra is, ezeket pár hetente dobd be a mosógépbe!

4. A mobilod

Tudvalevő, hogy egy mobiltelefon hemzseg a bacilusoktól, meg sem említem, a tudósok miket szoktak találni rajta (a legrosszabbra gondoljatok), ezért főzéskor nincs helye a konyhában! Ha mégis muszáj kivinned magaddal, előtte fertőtlenítő kendővel alaposan töröld át!

Ez is érdekes!

8 hiba, amivel lassítod saját takarításod!

5. TV

Ha tévézel evés közben, a kutatások szerint az agyad elterelődik, és nem érzékeli úgy, hogy megetted, amire szükséged van, ezért nagyban megnő a hajlam a túlevésre.

6. Kisállat etetőtálja

Ha kedvenced tálkájában legtöbbször áll valamennyi étel, és csak akkor eszik belőle, ha épp kedve tartja, akkor ezt a tálat semmiképp se a konyhában tároljuk, mert odavonzhatja a hangyákat, csótányokat,esetleg egereketis, ezeknek meg semmiképp sem a konyhában van a helyük! Tegyük egy semlegesebb helyre: mosókonyha, előszoba, stb.

7. Kézitáska

Ez sem titok: táskánk rettentően mocskos, hiszen mindenhez hozzáér, mindenhova letesszük, edzőterembe, földre, bkvjáratokra, asztalra, székre, wc-kbe, stb. Ne vigyük el a konyháig, hagyjuk az előszobában, csak azt vegyük ki belőle, ami tényleg fontos!

8. Fehér tányér

Legalábbis, ha fehér ételt eszel, például rizst, mivel azt figyelték meg, hogy ilyenkor egyértelműen túleszünk (fehér a fehéren). Válasszuk inkább a sötét színeket, egyesek pedig a pirosra esküsznek

9. Szakácskönyvek

Közhely, de a sok szakácskönyv - főleg a konyhában - felesleges porfogó. Valld be, hogy évente 1-2-szer nyitod ki őket, mert a legtöbb ötletet online meríted. Ha gyűjtő vagy, más a helyzet, de akkor sem a konyhában van a helyük feltétlen.

(forrás: goodhousekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?