1. Koszos szivacs

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a mosogatószivacs a bacilusok melegágya. 2-8 hetente érdemes kikukázni, de addig is forró mosószeres vízzel gyakran kimosni, illetve bedobni a mosogatógépbe, majd fél percre a mikróba, hogy kiszáradjon.
2. Átlátszó nasis üvegek
sajnos elég egyszerűen működünk - ha átlátszó a sütisüveg, simán befaljuk a tartalmát, mert folyton szem előtt van. Tegyünk minden ilyesmi nassolnivalót tejüvegbe, fém- vagy papírdobozba.
3. Bevásárlótáskák

Ha műanyag újrafelhasználható bevásárlószatyrot használsz, azt is érdemes néhanapján áttörölni fertőtlenítő kendővel, vagy átmosni a mosdóban mosószeres vízzel, hiszen belefolyhat például a húslé, vagy bármi, ami bacit terjeszt. Ugyanez igaz a vászontáskákra is, ezeket pár hetente dobd be a mosógépbe!
4. A mobilod
Tudvalevő, hogy egy mobiltelefon hemzseg a bacilusoktól, meg sem említem, a tudósok miket szoktak találni rajta (a legrosszabbra gondoljatok), ezért főzéskor nincs helye a konyhában! Ha mégis muszáj kivinned magaddal, előtte fertőtlenítő kendővel alaposan töröld át!
Ez is érdekes!
8 hiba, amivel lassítod saját takarításod!
5. TV
Ha tévézel evés közben, a kutatások szerint az agyad elterelődik, és nem érzékeli úgy, hogy megetted, amire szükséged van, ezért nagyban megnő a hajlam a túlevésre.
6. Kisállat etetőtálja

Ha kedvenced tálkájában legtöbbször áll valamennyi étel, és csak akkor eszik belőle, ha épp kedve tartja, akkor ezt a tálat semmiképp se a konyhában tároljuk, mert odavonzhatja a hangyákat, csótányokat,esetleg egereketis, ezeknek meg semmiképp sem a konyhában van a helyük! Tegyük egy semlegesebb helyre: mosókonyha, előszoba, stb.
7. Kézitáska
Ez sem titok: táskánk rettentően mocskos, hiszen mindenhez hozzáér, mindenhova letesszük, edzőterembe, földre, bkvjáratokra, asztalra, székre, wc-kbe, stb. Ne vigyük el a konyháig, hagyjuk az előszobában, csak azt vegyük ki belőle, ami tényleg fontos!
8. Fehér tányér

Legalábbis, ha fehér ételt eszel, például rizst, mivel azt figyelték meg, hogy ilyenkor egyértelműen túleszünk (fehér a fehéren). Válasszuk inkább a sötét színeket, egyesek pedig a pirosra esküsznek
9. Szakácskönyvek
Közhely, de a sok szakácskönyv - főleg a konyhában - felesleges porfogó. Valld be, hogy évente 1-2-szer nyitod ki őket, mert a legtöbb ötletet online meríted. Ha gyűjtő vagy, más a helyzet, de akkor sem a konyhában van a helyük feltétlen.
(forrás: goodhousekeeping)