Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt az 1 dolgot tedd meg hetente, és sosem dugul el a mosogatód

Hiába vigyázunk, a konyhai mosogató néha egészen könnyen el tud dugulni az ételmaradékok, zsír és olaj miatt. Íme egy könnyű megoldás, amihez nem kell szerelőt hívni!
Biztos veled is előfordult már legalább egyszer, hogy minden igyekezeted ellenére eldugult a mosogatód. Legjobb esetben ilyenkor elég egy kevés lefolyótisztító a probléma elhárításához, néha azonban beüt a baj, és szakértő segítségét kell kérni. 
 
 
A mosogató lefolyója nagyon könnyen szennyeződik: hiába kaparjuk le mosogatás előtt az összes ételmaradékot vagy töröljük le azt a tányérokról, az edények oldalára és aljára tapadt szennyeződések, a zsír és az olaj még így is lerakódik a lefolyó falán, ez pedig idővel duguláshoz vezet. Előzzük meg a bajt, és vegyük elő régi, jól ismert barátunkat, a  mosogatószeres flakont. 
 
A Thekitchn egy vízvezetékszerelőt kérdezett meg arról, hogyan lehet elkerülni a lefolyók eldugulását. Az első és legfontosabb, hogy amennyire lehet, a használt edényekről és tálakról takarítsuk le a zsírt és az olajos maradékokat (ugye ma már senki sem önti a használt olajat le a lefolyóba?), ezzel ugyanis már eleve elkerüljük, hogy nagyobb mennyiségű zsírréteg tapadjon a lefolyók falára. Papírtörlővel töröljük át a zsíros felületeket, a mosogatónk meg fogja hálálni ezt az egyszerű mozdulatot. 
 
 
Ezzel még nincs vége! A vízvezetékszerelő szerint érdemes egy vagy két nyomásnyi mosogatószert adagolni a lefolyóba, így csökkentve a zsíros anyagok lerakódását. Az adagolás után várjunk fél–egy percet, hogy a mosogatószer lecsurogjon, majd eresszünk a mosogatóba meleg vizet. 
 
A hatásosabb tisztítás érdekében a folyatás közben egy konyhai kefével tisztítsuk meg a lefolyó tetejét (és egyben a mosogató alját). Ne lepődjünk meg, ha a mosogatóból szappanbuborékok fognak előbújni, a meleg víz és a mosogatószer elegye feloldja a letapadt szennyeződéseket a lefolyón. Ezt az eljárást érdemes minden nagyobb mosogatás után, de legalább heti egyszer elvégeznünk ahhoz, hogy elhárítsuk a dugulást.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!