Ez talán a világ legjobb tésztája?

Gyanús, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb, ötletesebb, mutatósabb és finibb tésztareceptje! Egyenesen Martha Stewart-tól.

Amerika gasztronagyasszonya, Martha Stewart tudhat valamit. Ez a magyarul körülbelül "egyserpenyős tészta" néven nevezhető csoda, a One Pot Pasta annyira gusztusos, hogy a videó megtekintése óta azt tervezem, hol veszem meg a cikk megírása után a hozzávalókat. A plusz poén benne, hogy még a kezdő főzőcskézők is megbirkóznak vele - szerintem. Lényege: minden hozzávaló egy edényben, egyszerre készül el!

VIDEÓ LEGALUL!

Elkészítés 2 főre:

1. Végy egy nagy, lapos serpenyőt.

2. Helyezz bele 2 főre való spagettit.

3. Tegyél bele egy nagyobb fej finomra szeletelt vörös- vagy fehérhagymát.

4. Dobálj rá 10-12 szem koktélparadicsomot kettévágva.

5. Adj hozzá 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát.

6. Szórj rá frissen őrölt feketeborsot (kb. negyed teáskanálnyit), két teáskanál sót, és 1/4 teáskanál pirospaprika-pelyhet (vagy chilipelyhet.)

További gyorstészta-receptek:

7. Öntsd fel óvatosan kb. 1 liter hideg vízzel - a videón látható, mennyire lepje el a tésztát.

8. Dobj rá friss bazsalikomlevelet - jó sokat.

9. Forrald fel, és összesen kb. 11 perc alatt magasabb hőfokon el is készül. Kóstolással megtudod, megfőtt-e.

10. A végén tálald, dobáld meg parmezánnal, bazsalikommal, és locsold meg némi olívaolajjal.

És ezt olvastad?

Olasz piadina magyar változatban

Hozzászólások

Ilke1

Hát, én koktélcseresznyét biztosan nem tennék bele!

Brecz Judit

: )))) javítottam, köszönöm!!

Törölt felhasználó

Úgy látszik valaki elnézte a koktélparadicsomot :)

Oli(E)va

Kedves Judit, bocs, hogy belekotyogok (nem szoktam), de a 4 and half cups of water = 9 dl viz. Negyed liter viz az nagyon keves...:) Kulonben hatalmas otlet...Udv; Eva

Brecz Judit

igazad van, át is írtam! köszönöm

Bettka

Ez nagyszer? ötlet. Ki fogom próbálni :)

Dpanni

csak ötlet, de az olivaolajat én már a vízbe beletenném, már csak azért is, mert itthon is ha tésztát f?zök valamihez, kis olaj kell, hogy a tészta ne tapadjon. A másik hogy a videóban én úgy látom, hogy a vizet lesz?rte Márta Sztyúárt :) tésztáról, mert nem csöpög amikor tányérra teszi, és logikusan én is lesz?rném - és fogom is, mert nagyon szuper ez a recept, a zsenialitás abban van h a tészta felveszi így a hozzávalók ízét és .. hmmmmm csak ha belegondolok :)

Törölt felhasználó

Ma megf?ztem. Azért nem csöpög, mert egy részét felveszi a tészta, a többi a hagymával és a paradicsommal összef?ve szaft lesz, így nincs mit lesz?rni róla. Ami felesleg lenne, az közben elf?. :) Olajat nem tettem bele sem az elején, sem semmikor, de nem ragadt össze a tészta. Isteni finom lett, ezentúl gyakran fogom készíteni.

Lekvároskukta

Ma én is megf?ztem. Nagyon finom, és baromi hamar elkészül :) A víz nálam kb. 8 dl volt + 4 ev?kanál paradicsomszósz. Azt hiszem felkerült az én listámra is, szuper!

Törölt felhasználó

Jól hangzik :) De arra lennék kíváncsi, hogy súlyra mennyi lehet az a két f?re való spagettitészta?

Címlapról ajánljuk

További cikkek