Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez talán a világ legjobb tésztája?

Gyanús, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb, ötletesebb, mutatósabb és finibb tésztareceptje! Egyenesen Martha Stewart-tól.

Amerika gasztronagyasszonya, Martha Stewart tudhat valamit. Ez a magyarul körülbelül „egyserpenyős tészta” néven nevezhető csoda, a One Pot Pasta annyira gusztusos, hogy a videó megtekintése óta azt tervezem, hol veszem meg a cikk megírása után a hozzávalókat. A plusz poén benne, hogy még a kezdő főzőcskézők is megbirkóznak vele – szerintem. Lényege: minden hozzávaló egy edényben, egyszerre készül el!

VIDEÓ LEGALUL!

Elkészítés 2 főre:

1. Végy egy nagy, lapos serpenyőt.

2. Helyezz bele 2 főre való spagettit.

3. Tegyél bele egy nagyobb fej finomra szeletelt vörös- vagy fehérhagymát.

4. Dobálj rá 10-12 szem koktélparadicsomot kettévágva.

5. Adj hozzá 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát.

6. Szórj rá frissen őrölt feketeborsot (kb. negyed teáskanálnyit), két teáskanál sót, és 1/4 teáskanál pirospaprika-pelyhet (vagy chilipelyhet.)

További gyorstészta-receptek:

7. Öntsd fel óvatosan kb. 1 liter hideg vízzel – a videón látható, mennyire lepje el a  tésztát.

8. Dobj rá friss bazsalikomlevelet – jó sokat.

9. Forrald fel, és összesen kb. 11 perc alatt magasabb hőfokon el is készül. Kóstolással megtudod, megfőtt-e.

10. A végén tálald, dobáld meg parmezánnal, bazsalikommal, és locsold meg némi olívaolajjal.

És ezt olvastad?

Olasz piadina magyar változatban

Szólj hozzá!

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lekvároskukta
Lekvároskukta Fri, 2015-04-24 15:32

Ma én is megfőztem. Nagyon finom, és baromi hamar elkészül :)
A víz nálam kb. 8 dl volt + 4 evőkanál paradicsomszósz.
Azt hiszem felkerült az én listámra is, szuper!

Dpanni
Dpanni Sat, 2015-04-18 07:23

csak ötlet, de az olivaolajat én már a vízbe beletenném, már csak azért is, mert itthon is ha tésztát főzök valamihez, kis olaj kell, hogy a tészta ne tapadjon. A másik hogy a videóban én úgy látom, hogy a vizet leszűrte Márta Sztyúárt :) tésztáról, mert nem csöpög amikor tányérra teszi, és logikusan én is leszűrném - és fogom is, mert nagyon szuper ez a recept, a zsenialitás abban van h a tészta felveszi így a hozzávalók ízét és .. hmmmmm csak ha belegondolok :)

szasszka
szasszka / szasszka Thu, 2015-04-23 20:13

Ma megfőztem. Azért nem csöpög, mert egy részét felveszi a tészta, a többi a hagymával és a paradicsommal összefőve szaft lesz, így nincs mit leszűrni róla. Ami felesleg lenne, az közben elfő. :) Olajat nem tettem bele sem az elején, sem semmikor, de nem ragadt össze a tészta. Isteni finom lett, ezentúl gyakran fogom készíteni.

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2015-04-15 21:14

Kedves Judit, bocs, hogy belekotyogok (nem szoktam), de a 4 and half cups of water = 9 dl viz. Negyed liter viz az nagyon keves...:) Kulonben hatalmas otlet...Udv; Eva

kotano
kotano Wed, 2015-04-15 12:26

Úgy látszik valaki elnézte a koktélparadicsomot :)

Ilke1
Ilke1 Wed, 2015-04-15 11:14

Hát, én koktélcseresznyét biztosan nem tennék bele!