Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

EPER - így tárold a gyümölcsöd, hogy minél tovább friss maradjon

Az eper a világ egyik legfinomabb gyümölcse - tény. És még van pár hetünk a szezonból. Így cselekedj, hogy minél tovább frissek maradjanak a szemek!

A legfontosabb, hogy mikor akarod felhasználni az adott eperadagot.

Ha rögtön megeszed, mosd meg, és simán harapd le a zöld csumáról – nem kell túlbonyolítani.

Fontos, hogy csak azt a mennyiséget mosd meg, amit tényleg elfogyasztasz, mert a vizet elég masszívan magába szívják a szemek, és szottyosak, nyákosak lesznek, hamarabb romlanak.

EPERBŐL, hmmm...

Attól függően, hogy MIKOR fogod felhasználni, tárolhatod...

1. szobahőmérsékleten, ha hamar megeszed (egy napon belül)

2. ha később eszed meg, tartsd a mosatlan epret szilviával bélelt ételhordóban 3-7napig

3. ha többet vettél, mint amire vágysz, fagyaszd le

Csumázáshoz:

ha felhasználod mondjuk sütibe  vagy csak így szereted tálalni, csumázd ki..

1. késsel is kivagdoshatod a zöld szárrészt a levelek letépkedése után

2. vagy így, szívószállal is, nézd:

EPERBŐL EZT CSINÁLD:

via thekitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Praline
Praline Fri, 2017-06-09 11:09

1./ Szilviával bélelt ételhordót még megtudom oldani :D
2./ Ha viszont a cikk író szerint szilvát kellene :) az eper mellé tenni az igen bajos, mivel ilyenkor eperszezonban nem érik a szilva.