Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy borzcsalád minden este ugyanahhoz a nőhöz megy vacsorázni

Te mit szólnál ahhoz, ha minden egyes este ugyanaz a borzcsalád kaparászna az ajtódnál vacsoráért esdekelve? Egy angol nő meglehetősen örül a látogatóknak. 
Bár sokan ellenségként, esetleg kellemetlen kártevőként néznek a borzokra, a Manchester mellett élő Christine Ian szinte már családtagokként tekint arra a borzfamíliára, akik esténként a nő teraszán fogyasztják el prémium minőségű vacsorájukat. 
 
 
Az 53 éves nő 14 éve kezdett el barátkozni akkor még új lakhelyén a főleg éjszaka vadászó borzokkal, eleinte persze nagyon óvatos volt. Kisebb adag maradékokat hagyott az erkélyen, a borzok pedig minden este rájártak az elemózsiára, végül pedig szépen odaszoktak a hátsó kertbe. Az állatok és a nő közötti kötelék ma már annyira szoros, hogy Christine még kézből is képes etetni a kisméretű, mégis termetes vadon élő állatokat. 
 
 
A borzcsaládnak természetesen neve is van, a családfőket Mr. és Mrs. Lumpy-nak hívják, a már három éves és a 9 hónapos kölyköket pedig Humbug-nak és Bellának nevezte el Christine. 
 
 
A nőnek ma már nem okoz gondot megkülönböztetni egymástól a négy szőrös banditát, és természetesen arra is nagyon odafigyel, hogy az állatok csak olyan ételeket kapjanak, amelyeket természetes körülmények között is elfogyasztanának. Az állatok legtöbbször nyers tojást, magvakat, szőlőt és aszalt gyümölcsöket esznek, ünnepnapokon pedig egy kis húspástétom és ízesítés nélküli tea is jár nekik vacsorára. 
 
Christine azt reméli, hamarosan megírhatja majd a Mr. Lumpy és barátai című mesekönyvet is, mellyel a gyerekek még közelebbről megismerhetik az erdei vadvilág titkait. 
 

Ezt olvastad már? 

 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istvanpapp81
istvanpapp81 Fri, 2019-11-22 23:11

Néha "okos" a magyar nyelv: alkalmas a dolgok megkülönböztetésére.
Más a vadállat és a vadon élő állat. A cikkírónak valószínűleg vadállat egy nyuszi is.

Sziralisa
Sziralisa Sat, 2019-11-23 08:14

Én is szívesen látnám őket, mert nincs annál meghatóbb, mint mikor egy állat eljut odáig, hogy bizalmat szavaz az embernek - innen már csak egy lépés, hogy meg is szereti....