Azta-pasta: töltsd meg és rétegezd!

A tészták minden fajtájának az alapanyaga nagyjából ugyanaz. Ami meghatározza őket, az a forma, a vastagság és a méret.

Képzeljük csak el, hogy milyen lenne, ha a túrós csuszát spagetti vagy farfalle tésztával készítenénk. Már nem is ízlene annyira, igaz?

Azta-Pasta >>

Sorozatunk első részét ezzel a bekezdéssel indítottuk, kivesézve a tészták fajtáit. De annyi változatuk létezik, hogy nem tudunk leállni. Most megpróbálunk arra fényt deríteni, hogy mennyi izgalmas tészta létezik még, és hogy velük – főzés után, egy kevés pepecseléssel – rendkívül változatos ételeket kreálhatunk.

Olcsó, gyors és vega: tészta! >>

A tészták minden fajtájának az alapanyaga nagyjából ugyanaz. Általában búzaliszt, tojás, víz vagy tej hozzáadásával készülnek. Persze vannak tojás nélküliek és durumlisztből készültek és gluténmentesek is, de az ízük nagyjából ugyanaz. Ami meghatározza őket, az a forma, a vastagság és a méret.

Töltsd meg!

Felületesen már foglalkoztunk a cső- illetve a kagylótésztákkal, de most nézzük meg egy kicsit közelebbről. Canelloni, tortellini, ravioli. Ami a közös bennük, hogy mindegyik megtölthető, valamilyen klassz töltelékkel. Tortellinit és raviolit készen is vásárolhatunk. Ezt akkor ajánljuk, ha nagyobb mennyiségben kellene legyártanunk, és rengeteg időnk menne el az elkészítésével. Ha nem falkára főzünk, készítsük házilag! Összehasonlíthatatlan lesz a végeredmény a bolti változattal szemben. Végezetül, ne feledkezzünk meg ezek édes változatairól sem, például a derelyéről.

Villámfogások: amíg a tészta kifő >>

De mivel töltsük? Mutatunk pár remek alternatívát!

Nagy kagylótészta és canelloni. Az előzőekhez hasonlóan ezek is tölthetőek, de főként általunk. Ezeket célszerű száraztésztaként megvásárolni, ha csak nincs otthon külön kagylótészta-gyártó gépünk, ami, valljuk be, kizárt.

Pizzatészta Jamie Olivertől >>

Rétegezd

Léteznek rakott tészták és lasagnék. Ezeket talán senkinek nem kell bemutatnunk. De, hogy hányféle mártás készíthető hozzájuk, azt ajánlhatjuk. Legyen az házi vagy boltitészta, egy saját kezűleg készített szósszal mindenképp megkoronázhatjuk művünket.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek