Anyák és nagymamák receptjei – ezeket készítsd el anyák napján, ha nem találkozhatsz velük

Lesz nálatok is anyák napi csetelés? Lepd meg anyukád, készítsd el a kedvenc finomságodat, aminek a receptjét tőle tanultad. Fogyasszátok ezt közösen a beszélgetés közben.

Ezzel a kis cikkel arra szeretnénk ösztönözni titeket, hogy ha nem is tudtok találkozni édesanyátokkal vagy a nagyival, keressetek ki egyet az ő receptjeik közül, és készítsétek el anyák napjára.

  1. Ha meg akarjátok lepni őket, akkor ne is szóljatok a dologról, csak aznap a csetelésetek folyamán kapjátok elő a tányér sütit vagy pogit.
  2. Egy másik lehetőség, ha megbeszélitek velükés esetleg a tesókkal, mit süssetek előre,hogya videós családi “konferencián” mindenki ugyanazt rágcsálhassa.
  3. Megint egy másik felvetés, ha esetleg egyedül van, és nincs kedve a nagy konyhai munkához, mert ugye egy főre minek csináljon nagy felhajtást, akkor készítsétek ela kedvenc sütijét, és egy kis adagot fuvarozzatok el neki. Szigorúan maszkban, kesztyűben adjátok át, és usgyi haza, ahonnan mehet a videócset, és a jól megérdemelt közös falatozás!

Anya krumplilángosa

Burgonyás minilángos - receptet itt találtok hozzá

Frissen, és kizárólag házi baracklekvárral jó! Ez az én választásom: sós is, édes is, isteni. Hasonló a tésztája, mit a gombócé. Főtt krumpliból, tojással és egy kis sima helyett rétesliszttel készül, végül kevés olajban sütjük meg. Régen zsírban csinálták az ősök, az volt ám az igazi kalóriabomba! És valljuk be, jóval finomabb is volt, mert ami hizlal, az mindig finomabb, a fene vigye el. A legfontosabb, hogy a kinyújtott tésztát átlósan vágjuk fel, így kis rombuszokat metszünk ki belőle, és a jó isten tudja, hogy mi ennek a formának a titka, de így lesznek a legfinomabbak. Valószínűleg, mivel nem csak a szánkkal eszünk, hanem a szemünkkel is, így áll össze a legtutibb krumplilángos “ízképe”!

Nagyi meggyese

Nyolctojásos piskóta meggyel - receptért kattints ide!

Nyolc tojásos, atya ég! És neki a saját tyúkjai tojdogálták a tojglikat. Én is megcsináltam, hogy itt az oldalon elérhető legyen, de bevallom, nekem egy kicsit “fujtós”, ahogy nagyi mondaná. Ettől függetlenül frissen sütve, kakaóval vagy nagyiféle orosz teával most is be tudnám nyomni. Ha erre esik vasárnap a választás, egy picit csalok majd a tésztánál: 6 tojásból, 6 ek cukorból, 6 ek vízből, és 8 evőkanál lisztből sütöm majd, persze egy csipet só majd megy bele, de semmi sütőpor! De nagyon évődöm a dolgon, mert túlvásároltam magam tojásból, úgyhogy emiatt, és igazából a nagyi iránti tiszteletből mégis nyolcas lesz az a nyolctojásos piskóta, így kívánja a tisztesség.

Saját focaccia

A focaccia receptjét itt találod!

Anya vagyok én is, és mióta itthon ragadtunk, egy valóságos olasz mammának képzelem magam. Szerencsre nem azért, mert tésztát tésztával eszünk, és ezért felkaptam pár kilót, hanem azért, mert állandóan éhes szájakat tömök, mint egy fészekben a madáranyuka a fiókákét. Ehhez az “italomama” énemhez pedig a pizza- és focaccia-sütés kapcsolódik a legjobban.

Szőlös focaccia - receptet itt találsz hozzá!

Amióta könnyen beszerezhető a pizzaliszt, és most már az élesztő sem csak álomkép, fantasztikus dolgokat sütök. Ez maximum reggelire, uzsonnára vagy vacsorára elég, tehát az ebédet nem úszom meg. Tipikus napom: pár óra fórt szerzek vele, aztán mehet tovább a sütés-főzés, mert újból megéhezik a csapat.

Ti mit készítetek anyák napjára? Osszátok meg velünk, és mindenképpen hívjátok fel anyukátokat, nagymamátokat egy sütis köszöntésre!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?