Ezért zár be 1229 év után a legrégebbi angol kocsma

1229 éves angol kocsma zárja be kapuit – számos háború, járvány, válság és történelmi viszontagság után a koronavírussal már nem bírt el a legidősebb angol pub.

Szomorú hírre ébredtek az angolok, hiszen legrégebbi kocsmájukat bezárják.

A Ye Olde Fighting Cocks nevű kocsma bizony 793-ban (!) nyitotta meg kapuit, és egészen mostanáig működött zavartalanul. Az üzemeltető fájó szívvel döntött a bezárás mellett, és igen, kitalálható, mi miatt: a Covid-járvány nekik sem kegyelmezett. A több mint 1200 éves hely ugyan megélt megannyi háborút, világjárványt illetve gazdasági válságot, a mostani helyzetet már nem tudták megoldani.

A kocsma egyébként a hertfordshire-i St. Albansban található, és a Guiness rekordok könyve szerint a legrégebbi létező angol kocsma Angliában, bár erről megoszlanak a vélemények.

A Ye Olde Fighting Cocks nevű kocsma 793-ban nyitott meg / Facebook

A jelenlegi üzemeltető, Christo Tofalli a Facebook-on jelentette be döntését, aminek hatására számos támogató üzenetet kapott. Elmondása szerint van fény az alagút végén, hiszen az új tulajdonos a jövőben akár tovább is viheti majd a helyet. Egy biztos: számára nincs tovább, a pub nem tud nyereséget termelni a járvány miatt megváltozott gazdasági helyzetben.

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek