Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Agyagevés, Biblia-diéta és norvég lazac – íme a leghülyébb sztárdiéták, amiket ismerünk

Egyre több olyan diéta üti fel a fejét, ami már-már az abszurd határát súrolja, a sztárok pedig boldogan vetik bele magukat bármelyikbe, ha szép alakot remélnek tőle.

Kapribogyó és norvég lazac, semmi más

Mariah Carey igazán egyszerű, de elég drága diétához tartja magát: egy 2016-os interjúban elmondta, hogy csak és kizárólag norvég lazacot hajlandó enni kapribogyóval, és semmi mást. Ő is elismerte, hogy nagyon nehéz diéta ez, de úgy érzi, hogy ezzel a magas fehérjetartalmú étrenddel jót tesz a szervezetének. Bár a lazacnak tényleg értékes a fehérjetartalma, nyilvánvaló, hogy a nem túl változatos étrend idővel tápanyaghiányhoz vezet.
 

A Biblia-diéta

Chris Prattről tudni lehet azért, hogy nagyon vallásos – úgy tűnik, annyira, hogy még az étrendjébe is gyakran becsempészi a Bibliát. Az úgynevezett Biblia-diéta egy 21 napos kúra, amikor csak gyümölcsöt, zöldséget és kovásztalan kenyeret lehet enni. A hívei szerint ez egy méregtelenítő diéta, amire a szervezetnek időről időre szüksége van, pedig ez egyáltalán nem így van: egy jól működő, egészséges szervezet tökéletesen képes méregteleníteni saját magát.
 
 

A méregtelenítő agyag

Shailene Woodley-nak tényleg meg kellene gondolnia, milyen tanácsot fogad el a taxisoktól: egy korábbi interjúja szerint ugyanis taxizás közben hallotta, hogy az agyag képes hozzátapadni a testben található méreganyagokhoz, és kimosni azokat a szervezetből, ezért minden reggelt agyaggal kezd. Persze az agyag nem tapad semmihez a testen belül, és nem is kell rásegíteni a szervezet természetes méregtelenítő folyamataira.
 

A klasszikus léböjtkúra

Blake Lively, Jessica Alba és a Victoria's Secret modell Miranda Kerr is felült már a léböjtkúra-vagonra, ami egy tipikus celebdiéta. Állítólag arra jó, hogy néhány nap alatt hatékonyan kimossa a méreganyagokat a szervezetből (ahogy korábban említettük már, ez teljesen azonban felesleges), és közben újraindítja az anyagcserét. A valóságban azonban egy ilyen diéta inkább ingerlékenységhez, fáradtsághoz és fejfájáshoz vezet, mint egészséghez.
 
 

A bébiétel-diéta

Erről már biztosan mindenki hallott:  a hívek szerint elég mindössze 1400 kilokalóriányi bébiétel minden nap, és csodálatos alakod lesz. Valójában azonban ezek az ételek egyáltalán nem tartalmazzák azokat a tápanyagokat, amikre egy felnőtt szervezetnek szüksége van, úgyhogy nem ajánljuk senkinek.
 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!