Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8+1 dolog, ami nem étel, mégis a hűtőben lenne a helye

Van olyan, amit a hűtőben tartasz, pedig nem is étel? Krém, gyógyszer, esetleg az angórapulcsid, ami úgy nem bolyhosodik? Máris mondjuk, mi mehet még a hidegre:

A hűtő hatalmas találmány, nincs mese – segítségével juthatunk nap mint nap friss tejhez, felvágotthoz, sajthoz, és tehetjük el a maradék húslevest vagy brassóit akár napokra. Ha nem értékeled, csak fordítsd meg a dolgot  milyen lenne, ha nem lenne....

Na de van, amit úgyis jó benne tartani, hogy nem élelmiszer. Hogy mi az? EZEK:

1. Szemceruza

Egy olvadékony, puhább szemceruza megköszöni majd, ha a hűtőben tartod, így könnyebb lesz hegyezni és alkalmazni is – jobban célzol majd vele, ha kemény a hegye. Nyáron főként ajánljuk!

2. Szemkrém

Egy picit dagadt, vizenyős, puffadt, fáradt szempár sem lesz hálátlan, ha a szemránckrémedet egyenesen a hűtőből kapod ki – a hideg minden előnyével.

Ezt láttad?

8 mágikus frissentartó trükk

3. Körömlakk

Azokhoz a színekhez ajánljuk, amiket nem használsz túl sűrűn, vagy most épp nem – a hidegben ugyanis tovább megőrzik minőségüket, de közvetlenül hűtőből nehézkes felkenni őket.

4. Organikus, házilag készült, kézműves termékek

Logikus: mivel nincs bennük annyi ilyen-olyan adalék, se tartósító, könnyebben megbuggyannak. Ne várd meg!

5. Harisnyák

Öreg trükk, nagyanyáink valószínűleg ismerik, és elviekben megerősíti a harisnyaszemeket, amik így kisebb eséllyel futnak le, élettartamuk pedig megduplázódik. Elég, ha a harisnyaszezon elején beveted ezt a trükköt, és meg is vagy vele pár hónapra: nedvesítsd be a harisnyádat, tedd műanyag zacsiba és a fagyasztóba egy éjszakára. Másnap olvaszd ki.

Ezt is nézd meg!

11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!

6. Farmernadrág

„A farmer akkor jó, ha megáll magától, miután levetted” – ezt mondogatta egy barátnőm apukája pár éve, és tény, hallottunk már róla máshonnan is, hogy régen úgy volt a menő az igazi farmernadrág, hogy nem mosták túl sűrűn. Ha te is ezt vallod, de kezd a gatyád igen viseltes lenni, picit dobd be a fagyasztóba, hogy felfrissüljön!

7. Rágóba, viaszba ragadt ruhaneműk

Ha a fent említettek valamelyike a ruhádra kerül, irány a fagyasztó – várd meg, míg a rágó/viasz megkeményedik, és le is kapirgálhatod!

8. Vágott virág

Ha vágott virágaidat szeretnéd picit felfrissíteni, tedd őket vázástól a hűtőbe – ha beférnek. 

+1 tipp: nyáron ha reggel legombolod a párnahuzatod, és egy zacsiban jégre teszed estig, szuperhideg lesz! 

...és ezeket láttad?


via thekitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!