Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 tök jó természetes módszer hangyatámadás esetére - így tartsd távol őket a konyhádtól

Itt a tavasz és megjelentek a kis betolakodók a ház körül. Vagy már be is léptek a konyhába, hívás nélkül? Mutass hátraarcot nekik!

A hangyatámadás folyamatos témánk itt az oldalon, és gondoljuk otthon nálatok is. Főleg azok szembesülnek vele, akiknél van közvetlen a kertre nyíló ajtó. De én is laktam a belvárosban, ahol zöldellő kert ide vagy oda, jöttek a szorgos népek hívatlanul. Folyamatos kemikáliák alatt tartani a lakást senkinek sem a kedvenc foglalatossága, főleg ha kicsi, kúszó-mászó gyermek csatangol a padlón körbe-körbe. Még benyal valami mérgező cuccot!

Ha természetes úton nyernéd meg a csatát, tedd ezt:

1. Krétavonal

Ha van kertre nyíló kijáratod, akkor valószínűleg onnan támadnak a hangyák, akik utálják a kalcium-karbonátot, vagyis a mészkövet. Ez a hagyományos krétának az alapanyaga is, rajzold körbe a bejáratot vele, még jobb, ha odareszeled, nagyobb mennyiségben konkrét falat húzol eléjük. Nagy eső vagy szél után pótolni kell a krétaport.

2. Liszt vagy fahéj

Az előzőhöz hasonlóan a liszt és a fahéj is alkalmazható rovarirtóként, ha nem akarod mérgekkel felszórni a lakást. Szórd ezeket a kamrabejárathoz vagy az ablakba, polcokra, hogy ne egyék tovább az odaraktározott élelmiszereidet.

3. Citrusok

Elhajtják a hangyákat, és illatosítják a lakásod. Használd ki például a citrom erejét. Ezt leginkább az ajtók és az ablakok pucolására szoktuk használni, most spriccelj egy keveset belőle a párkányra, küszöbre. Sőt, még pár héjdarabot is hagyhatsz a házon kívül a biztonság érdekében.

4. Fűszernövények

A hangyák imádják a cukrot, és akár ezer méterről is kiszagolják. Ezért akárhol is tartjuk, megtalálják. Ez lesz a következő hangyakolónia újabb nyaralóhelye, hacsak nem használsz valami elterelő növényt. Itt jöhet segítségül a zsálya vagy a babérlevél. Tegyél belőlük vagy a cukorra a tartóba, vagy mellé. A mézet se felejtsd el bevédeni!

5. Kovaföld

Ha tényleg a természettel akarsz a természet ellen harcolni, akkor használj kovaföldet – a tökéletes naturális rovarirtót. Ez nem egy kegyes módszer, mert a betolakodók – pl. hangya, csótány, ágyi poloska, bolha, darázs, tetű – kis légcsövecskéit eltömítik a kovaföld üvegszerű szemcséi, de állítólag működik. A szilícium-dioxid tartalmú port gyógyászatban is használják, tehát a gerincesekre, emlősökre, így az emberre sincs káros hatása.

6. Csapd le a csapásukat

Amikor a hangyák beérkeznek a lakásodba, ösvényszerűen egy kis vegyi anyagot hagynak maguk után a többieknek, hogy „erre gyertek haverok”. Tehát amikor látsz egy hangyát kószálni befelé, akkor tedd ki a szűrét és 1:1 arányban ecetes vízzel törölgesd át a nyomát. Ez nem végez a hangyával, aki már bent van, de elvágja az útját a többieknek, akik követnék őt.

7. Tömítsd be a repedéseket

Ha már mindennapossá válik a hangyák látványa a konyhádban, akkor nem csak úgy betévedtek a nyitott ajtón vagy ablakon keresztül, hanem van már valamilyen bevett járatuk. Ekkor már nem elég az elterelő hadművelet. Valami komolyabb várfal kell, nézd át az egész területet és ahol lyukat, repedést találsz tömítsd be. Tartsd kéznél a tömítést, hogy bármikor kizárhasd őket.

8. Változtass a takarítási szokásaidon

Általánossá vált a hangyaprobléma? Lehet, hogy nem megfelelően vagy nem pont úgy takarítod a konyhádat, ahogy kellene. A konyhapult és a padló legyen mindig morzsamentes, ha valami ragacsos lecsöppen, azonnal töröld fel. Tartsd tisztán a szekrényt, a polcokat, de még a hűtőt is. Bármi cukros ragacs jelentkezik, a hangyák kíméletlenül megtalálják.

...ezek is érdekelhetnek még!

forrás: popsugar

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!