6-féle fagyasztott HALRUDACSKÁT teszteltünk - vajon melyik győzött?

Ha halrudacskát keresel, van kedvenced? Mi most úgy döntöttünk, végigvesszük a boltban kapható márkákat, hogy vakteszten kóstoljuk meg őket.

A halrudacska az ország egyik nagy kedvence - a gyerekek többsége meg egyenesen rajong érte. Szálka nélküli, finom, ropogós bundájú, puha húsú. Nektek van bejáratott márkátok? Gondoltuk, végigvesszük az ismertebb áruházakban megtalálható változatokat.

via GIPHY

Hat terméket találtunk, összesen 6boltban, itt: Lidl, Auchan, Tesco, Aldi, SPAR, CBA. A két legismertebb prémium halrudat, amelyeket győztesnek gondoltunk, egy saját márkás termék végül beelőzte.

Halas receptajánlónk:

A halrudakat ismét vakteszt során kóstoltuk, amin 5-en vettünk részt. Véleményünk szubjektív, nem szakértői eredményt tükröz.

Bodon Judit dietetikus szakértőnk véleménye:

A panírozott halrudak praktikus kiszerelésük, egyszerű elkészíthetőségük miatt részei lehetnek étrendünknek. A termékek választásánál arra figyeljünk, hogy minél magasabb legyen a haltartalma, minél kevesebb adalékanyagot tartalmazzon, az elkészítésnél pedig a sütőben sütést válasszuk a bő zsírban sütés helyett, hiszen így alacsonyabb kalória- és zsírtartalmú lesz az ételünk. A tálalásnál a majonézes tartármártás helyett készítsünk fűszeres-joghurtos mártogatóst, sült krumpli helyett pedig körítsük friss zöldsalátával, vagy akár sokzöldséges bulgur- vagy kuszkuszsalátával.

Az egészséges táplálkozás egyik eleme a változatos étrend, ezen belül is nagy hangsúlyt szoktunk fektetni a rendszeres halfogyasztás ajánlására. Ezt persze tenger nélküli országként nem könnyű megoldani, bár a hazai édesvízi halak elérhetősége, kínálata is egyre szélesebb körű. Ugyanakkor a tengeri halak előnye, hogy magasabb az egészségünkre pozitív hatást gyakorló omega-3 zsírsavtartalmuk. A jó minőségű, friss tengeri hal azonban nem érhető el hazánkban mindenki számára, ezért gyakran fordulunk a gyorsfagyasztott termékekhez.

A TERMÉKEK – egyelőre csak a tesztelés sorrendjében:

Iglo halrudak

  • belseje nagyon jó, a panír is szép
  • hekkillat, szép fehér
  • finom, de picit sótlan
  • finom halíz, nekem ez tökéletes

Ár / Tömeg:999 Ft / 280 g

Spar Panírozott halrudak halfiléből

  • kicsit puha, de finom halízű
  • világos, kellemes szín
  • jó a panír, nincs intenzív íze
  • jó roppanós

Ár / Tömeg: 499 Ft / 250 g

Frosta Arany Halrudak

  • kurkumás,sárga panír
  • szép, látszik, hogy tényleg halból van
  • finom, picit édeskés
  • nagyon szép színe van, nem érezni a panírt, csak a halíz dominál

Ár / Tömeg: 1449 Ft / 450 g

Ocean Sea Fish Fingers (Lidl)

  • ízlik, szerintem ilyennek kell lennie egy halrudacskának
  • összhatásban ok, szép színe van, és a bunda is roppanós
  • finom harmonikus íz és állag, szép nagy haldarabokból van
  • természetes halíz

Ár / Tömeg:649 Ft / 450 g

Almare Seafood Fischstäbchen (ALDI)

  • szép réteges, látszik, hogy tényleg halból készült
  • állagra rendben van, és finom az íze is
  • a panír egy kicsit jobban érződik, mint kellene
  • szelvényes, fényes

Ár / Tömeg: 649 Ft / 450 g

Panírozott halfilé rudak

  • állaga kellemes, színe ok
  • erős mellékíze van
  • szép pankomorzsás
  • savanykás mellékíze van
  • túl vékony a filé

Ár / Tömeg:699 Ft / 450 g

A MI SORRENDÜNK:

NévHol vettük?Ár / TömegKilónkénti ár
1. Ocean Sea Fish FingersLidl649 Ft / 450 g1442 Ft
2. Iglo halrudakAuchan999 Ft / 280 g3568 Ft
2. Frosta Arany halrudakTesco1449 Ft / 450 g3220 Ft
3.Almare SeafoodFischstäbchenAldi649 Ft / 450 g1442 Ft
3.Spar Panírozott halrudak halfilébőlSPAR499 Ft / 250 g1996 Ft
4. Panírozott halfilé rudakCBA699 Ft / 450 g1553 Ft

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek