6 konyhai történet, amiből kiderül, mit csinálnak másként a melegek és leszbikusok - Vagy mégsem?

Melegekkel és leszbikusokkal beszélgettünk konyhai titkaikról. Megmutatjuk nektek, miben különböznek ők, már ha tényleg különböznek.

Két-két meleg és leszbikus párt illetve egy-egy szinglit kérdeztünk arról, hogy élik mindennapjaikat a konyhában. Ki szereti viselni a kötényt? Mi okozza a legtöbb vitát a konyhában? Mindegyikük szeret főzni? Eltérnek-e bármiben a szokásaik a heteroszexuálisokétól? Erről meséltek nekünk...

1. Fő a munkamegosztás

− Én száz, hogy nem nyúlok a húshoz, ha pörköltet akarsz enni, akkor csontozd ki te a csirkemellet! − idézi fel Anna, mi körül van a legnagyobb vita közte és párja között a konyhában. A húszas évei közepén járó Anna és Léna sokat főznek, és általában megosztják a feladatokat. A zöldség szeletelés, pucolás, csontozás mindig Anna feladata, Léna pedig elkészíti az ételt. − Ha kell este tizenegykor is megcsinálja a kedvencemet, már ha mindent előkészítek neki − mondja Anna.

A kép illusztráció

− Ez így van, én odavagyok a főzésért, és a fűszerekért is. Szeretem, ha rózsa helyett inkább cserepes bazsalikommal, snidlinggel vagy mentával lep meg − reagál Léna, aki egy ételt nagyon utál: a halat. Anna csak akkor készíthet halas ételeket, és büdösítheti be a lakást, ha párja elutazik vidékre.

2. Gyerekkori ízek

Ricsi szeret főzni, és elmondása szerint jól is tud: − Van egy két dolog ami fejből is nagyon jól megy, de azért néha elkél egy szakácskönyv. Mondhatni az az utolsó esély, ha valamit elszúrok − magyarázza a 25 éves fiatal, aki az ételkészítés terén nagyon hektikus, legtöbbször zöldségeket eszik, de néha-néha hús is kerül a tányérjára: −A rakott zöldségektől kezdve a sült oldalasig mindent elkészítek, a köretet pedig mindig változatosan próbálom tálalni, de néha visszahúz a szívem a gyerekkoromba, amikor csak úgy faltam a rizi-bizit − jegyzi meg Ricsi.

3. Az a fránya mosogatás

− Utálok mosogatni, általában napokig állnak az edények a mosogatóban, amit Peti nem szeret − magyarázza Ádám. A 27 éves fiatal mindig utált mosogatni, és a mosogatógépbe is nehezen kerülnek be nála az edények, ezért egészítik ki egymást jól párjával, Petivel, aki viszont szereti a rendet. Főleg ha főzni készül.

A főzés általában közös program náluk, de ha Ádám egyedül főz, mindig problémája, hogy nem tudja belőni az ételadagokat. − A legtöbbször annyi ételt készít, hogy végül dobhatjuk ki a maradékot a kukába − dühöng Peti. Ezért, ha lehet, ő készíti az ételt, Ádám pedig kuktaként segédkezik a főzésnél.

Fotónk csak illusztráció

4. Megoldás: étterem

Anita pár hete szakított a barátnőjével, de a mai napig szoktak együtt főzni.− Akár ő főzött akár én, mindig én mosogattammeséli a fiatal lány, aki szerint ez is lehet az oka annak, hogy a mai napig közösen főznek. Valószínűleg az exbarátnője örül annak, hogy van, aki elmosogat utána.Dühítő volt, hogy amikor ő főzött, akkor háborús övezetté vált a konyhajegyzi meg Anita. A problémákat elkerülendő, a két lány ma is gyakran ebédel és vacsorázik együtt étteremben, különösen nyáron, amikor egyiküknek sincs kedve főzni.

A kép illusztráció

5. Csak kaja legyen, a többi nem számít

− Mókuska, mit főzöl ma? - kérdezi Bea.

− Nem tudom, te mit szeretnél? Amíg főzök addig felporszívózhatnál és felmoshatnál. − válaszol vissza Zsófi.

− Á, inkább alszok egy kicsit − jön a viszontválasz.

Ilyen és ehhez hasonló párbeszédek gyakran hangzanak el a harmincas éveikben járó Bea és Zsófi közt. Bea öszintén bevallja, hogy még egy tojásrántottával is meggyűlik a baja a konyhában, ezért a főzést inkább Zsófira hagyja. Utóbbi viszont elvárná a főzésért cserébe, hogy rend legyen a lakásban. Ez sajnos ritkán történik meg, mert Bea takarítani is utál. Egy valamit szeret nagyon: enni, Zsófi főztjét, hétfőtől vasárnapig.

6. Főzés előtti szöszmötölés

− Krisz mindig kiakad, ha lassú vagyok és ügyetlen − mondja Zoli szomorkodva.

−Esetleg elmesélhetnéd, miért pucolsz meg egy répát addig, amíg én tízet is felaprítok. Ez már régóta érdekelne? Vajon milyen film mehet közben a fejedben? - kérdezi Krisztián.

− Nem film megy, csak alapos vagyok, ahhoz pedig idő kell. Általában húst sütünk valamilyen körettel, mondjuk tésztával, mert azt nem kell megpucolni − reagál Zoli elismervén, hogy Krisztián otthonosabban mozog a konyhában, éppen ezért, amikor Zoli főz, párja szeret kivonulni a konyhából, hogy ne lássa, ahogy ügyetlenkedik. Több mint egy éve élnek együtt egy albérletben, és szinte minden nap főznek.

A kép illusztráció

A fenti történetek után már értitek, hogy a heteroszexuálisok és a leszbikusok vagy melegek miben különböznek egymástól?

Igazából semmiben! Ugyanolyan emberek mint bárki mások.

A konyhában hasonlóak a szokásaik: utálnak mosogatni, szeretik, ha párjuk főz rájuk, odavannak a hagyományos ételekért, vagy éppen teljesen távol áll tőlük a konyhaművészet. Ennyire egyszerű az egész.

Teljesen mindegy, hogy milyen a szexuális orientációd, a vallásod vagy milyen kulturális hátérrel rendelkezel, a lényeg, hogy ha szeretsz főzni, azt szívből csináld. Mindig légy nyitott az új dolgokra, emberekre, kultúrákra, ne féld vagy utáld az ismeretlent!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Most elmondjuk, mitől ez a világ legjobb rámenezője, ahol akár 10 órás is lehet a sorban állás

Címlapról ajánljuk

További cikkek