Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 étkezési szokás, amitől a japán nők vékonyak maradnak

A japán nők kortalansága és törékeny babaszépsége világhírű - férfiak tömkelege őrül meg értük, nők irigylik őket világszerte. De mitől ilyen filigránok vajon?

6 étkezési szokás, ami megőrzi a japán nők vékonyságát és törékeny alkatát, avagy miért van az, hogy 18 évesen 15-nek, 30 évesen 18-nak néznek ki – a genetikán kívül. 

1. Kiegyensúlyozott étrend – mindenből keveset

Tévedés, egy tradicionális japán nő nem csak sushit eszik, de tény, hogy rengeteg halat, tengeri eredetű élelmiszert, algát, zöldséget, szóját, rizst, gyümölcsöt és zöld teát fogyaszt. Étrendje változatos, főleg szezonális fogásokból áll, a magas kalóriatartalmú és zsíros gyorskaját pedig kerüli.

2. A főzési technika 

Inkább párolnak, főznek, grilleznek, roston sütnek, kevés olajon. A zöldségeket vékonyra szelik, mindennek megtartják a saját tápanyagát, nem főznek/sütnek túl semmit.

Az ételek saját ízét preferálják, nem fűszereznek túl, szerintük az túlzott megterhelés a gyomornak, májnak, vesének. Letisztult ízek - ez jellemzi talán legjobban ételeiket.

3. Nincs tele tányér!

Az étkezés rituálé – lassan esznek, kicsi tányérokban és edényekben tálalnak, kis falatokat esznek, evőpálcikával. Nem díszítik túl fogásaikat, az egyszerűség uralkodik. Minden ételfajtát külön tányérra raknak, de nem halmozzák őket tele. 

4. Rizs, rizs, rizs

A rizs – mint azt mi is jól tudjuk – , alapvető alapanyaguk, és teljesen letisztultan, párolva eszik, só és zsiradék nélkül. 

5. A reggeli fontossága

A reggeli náluk a legfontosabb étkezés – több fogásból áll, leginkább halból, rizsből, misolevesből, algából és egy szójás-zöldséges ételből, ehhez pedig teát isznak.

6. Szinte semmi édességet nem esznek

Édesség csak elvétve akad náluk – az sem torta vagy krémes sütemény. Inkább egy rizslisztből készült fagyit vagy mochit (nyúlós, nem is veszélytelen kis gombóc, lásd itt) preferálnak. Kevés cukor, kevés zsiradék, cserébe szép és lapos pocak.

...és ezeket láttad már?


via brightside, címlapfotó flickr/takasuii

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2017-01-26 18:51

Az ázsiai népek között a legmagasabb a laktóz intolerancia. Ahogy látom kenyeret se esznek sokat.