5 tipp hétköznapi vacsorákra

Mindennapos fejtörés a vacsora kitalálása! Állandó összeütközésbe kerülnek a lehetőségeink a kívánalmainkkal, hiszen fáradtan semmi kedvünk órákig főzni, de a készételek sem mindig jelentenek megoldást!

Összeállítottunk nektek egy olyan hétköznapi menüsort, mely egészséges, gyorsan elkészíthető vacsorákat kínál minden napra! Harminc percnél többet csak a szerdára ajánlott gnocchi vesz igénybe – de nem sokkal –, ezzel a recepttel a vacsorára betoppanó ismerősök, barátok, rokonok ellátására is gondoltunk. Az adagok természetesen variálhatók, tetszés szerint növelhetők vagy csökkenthetők, de akár egy személyre is elkészíthetők!

Hétfő

A hétvégi dorbézolás, nehéz húsételek és a vendégségben befalt sütiköltemények után nem árt kicsit könnyebbre venni az esti menüt, egy csirkés cézársaláta jó ötlet, főleg, hogy a vasárnapi ebédről megmaradt húst is felhasználhatjuk hozzá!

További salátákért kattints ide >>

Kedd

A brokkoli az egyik legjobb és legsokoldalúbban elkészíthető vitaminforrásunk. Gondoltad volna, hogy akár fasírt is lehet belőle? Zabpehellyel összeforgatva, jól megfűszerezve ráadásul rostforrásként sem utolsó, tetszőleges öntettel vagy húsimádók kedvencükkel is fogyaszthatják!

További fasírtrecepteket itt találsz >>

Szerda

Eljött a gnocchi napja! Ígértük, hogy nem kell sokat vesződni a konyhában munka után, ez a recept az egyetlen, ami legalább háromnegyed órás felkészülést igényel. Vonjuk be a gyerekeket, a párunkat, ha vendégeket is hívunk, a mennyei sütőtökös gnocchinak egy morzsája sem marad meg másnapra (az elégedett arcok pedig kárpótolnak a hosszabb konyhai időtöltésért).

Csütörtök

Ismét fehérjebevitelre buzdítunk, de zsíros, nehéz húsokra most sem lesz szükség! A csirke semleges ízével szerencsére sok minden passzol, mi most egy parmezános, bazsalikomos-petrezselymes változatra szavazunk, de abból is lehetőleg a friss zöldfűszerekkel készült vacsorára!

További csirkés receptek itt >>

Péntek

Ismét húsmentesre vesszük a figurát, a nagy evések két napja előtt egy gombás batyura fáj a fogunk! A finom erdei gombákat szinte már mindenhol be lehet szerezni, legalábbis szárított formában, amit aztán csiperkével, kevés krumplival és fűszerekkel süthetünk össze! Ez a fogás is bizonyítja: simán lehet finomat hús nélkül!

Egészséges, gyors vacsora >>

Októberi gasztroprogramok >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek