5 természetes nyugtató, ami úgy hat rád, mint ha dupla altatót vettél volna be

A természetes, alvást elősegítő szerek gyengéden támogatnak minket az elalvásban, hogy tényleg nyugodtan teljen az egész éjszaka.  

Lehet ugyan recept nélküli gyógyszereket kapni, melyek segítenek elaludni, de ezek csak rövidtávon jelentenek megoldást, akkor, amikor feltétlenül és gyorsan szükségünk van egy éjszakára, amit át kell aludnunk. A receptre kapható altatókat és nyugtatókat pedig egyáltalán nem szabadna négy hétnél tovább szedni, mert nagyon gyorsan képesek függőséget okozni.

Szerencsére léteznek növényi eredetű altatószerek, melyek sokunknak beváltak már. Ezeket gond nélkül lehet hosszabb távon is alkalmazni. Mutatjuk őket!

Ezt láttad?

Ennyi fokban alszanak a magyarok – végre valami, amit jól csinálunk!

1. Macskagyökér

A legegyszerűbb tea formájában elkészíteni. Ehhez szárított macskagyökérből kell egy teáskanálnyit leönteni másfél deciliter vízzel, és 15 percig állni hagyni. Az optimális hatás kifejtéséhez elalvás előtt egy órával érdemes meginni.

2.Levendula

A levendula is klasszikus, ha a test és a lélek ellazításáról van szó. Ezt a pozitív hatást a levendula olajának aromaterápiás hatása váltja ki. Lehet vásárolni levendulaolajat, de magát a növényt is elhelyezhetjük kis pamuttasakokban a párnánk alatt.

3. Komló

A komló a macskagyökérhez hasonlóan hat, így gyakran mindkét növény előfordul az alvást elősegítő szerekben. A komló ugyanakkor magában is hatásos, mert a melatoninhoz, a testben megtalálható alvást elősegítő hormonhoz hasonló hatást fejt ki. Szárított komlóból ugyanúgy lehet teát készíteni, mint a macskagyökérből.

4. Jázminolaj

A jázmin illata a Drezdai Egyetem kutatása szerint hasonló hatással bír, mint a Válium, ami hatásos nyugtató. Érdekes, hogy már maga az illat is elég erős hatást fejthet ki, viszont nyilvánvalóan nem tesz függővé. A jázminolajat érdemes a párnánkra csepegtetni éjszakára!

5. Mézes tej

Nem véletlenül alkalmazták ezt gyerekkorunkban. A tej olyan aminosavat tartalmaz, (név szerint a triptofánt), melyet a testünk melatoninná tud átalakítani, ezt a folyamatot pedig felgyorsítja a mézben található cukor. Ezzel együtt a tej megdolgoztatja a gyomrot is, ami szintén hozzásegíthet az elalváshoz - hacsak nem vagyunk rá érzékenyek.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek