Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 „kedves” vásárlói szokás, amit a gyorséttermi dolgozók titkon utálnak

Sok olyan dolog van, amit a gyorséttermi dolgozók nem osztanak meg a vásárlókkal. Az egyik ilyen, ha utóbbi valami olyat tesz, ami a kassza mögött állónak nem tetszik.

Gyorsétteremben dolgozni nem mindig a világ legmenőbb dolga. A fizetés az egyetem, főiskola mellett jól jöhet, de cserébe nap mint nap több száz éhes vásárlót kell kiszolgálni, akik néha bizony hibáznak! Mutatunk néhány vásárlói szokást, amivel nem segíted, hanem inkább nehezíted a gyorséttermi dolgozók munkáját. 

1. Apróval fizetsz

Azt gondolod, hogy szívességet teszel azzal, ha apróval fizetsz? Ha élelmiszerboltról volna szó, akkor lehet, hogy így lenne, de a gyorséttermek pénztárainál nincs idő számolgatásra. Amíg a személyzet az apróval bajlódik, addig jó nagy, éhes tömeg alakul ki a pult előtt. Ne egy Mekiben akarj megszabadulni a malacperselyed tartalmától!

2. Túl sokat kérdezel

Jó ötletnek, és kedvesnek is tűnhet, ha próbálsz szóba elegyedni a gyorséttermi dolgozóval, és különböző kérdéseket teszel fel neki, de sajnos neki nem mindig van erre ideje. Gondolj csak bele, egész nap ő kérdezi másoktól, hogy mit szeretnének enni, vagy inni és elmondja, mennyit fizessenek, épp ezért néha jobban esne neki egy kis pihenő vagy csend, a túl sok vásárlói kérdés helyett. Ráadásul, vannak olyan kérdések, amiket naponta akár többször is feltesznek nekik.

3. Nem tudsz dönteni

Vannak olyan emberek, akik bárhova mennek egyszerűen képtelenek gyorsan dönteni. A gyorséttermekben ez inkább hátrány, mint előny. Az éttermi dolgozók azt tanácsolják, hogy mielőtt belépsz a sorba, döntsd el mit szeretnél, és ne akkor kezdj el gondolkozni, mikor pont sorra kerülsz a pénztárnál. A bizonytalanságoddal nemcsak a mögötted állókat tartod fel, hanem a téged kiszolgáló személyt is, aki a várakozás helyett rohanhatna a sültkrumpli-sütőhöz, vagy segíteni valamelyik kollégájának.

4. Otthagyod a tálcát az asztalon

Hacsak a szemét nincs teletömve, akkor bunkóság az asztalon hagyni a tálcádat. A dolgozók nyilván el fogják takarítani a szemetedet, de egy kicsit tekintettel lehetnél rájuk, és megkönnyíthetnéd a napjukat azzal, hogy elpakolsz magad után. A tálcát ne felejtsd el teljesen letakarítani, hogy a takarítóknak már csak áttörölniük kelljen!

5. Az egész irodának rendelsz

Félre ne értsd, jó fej vagy, ha a kollégáidnak ebédet viszel, de ha kettőnél több rendelést intéznél egy gyorsétteremben, akkor inkább rendeld meg online, vagy hívd fel a gyorséttermet telefonon, hátha vesznek fel előrendelést. A nagyobb rendeléssel nyilván az étterem is jól jár, de idő kell ahhoz, hogy elkészítsenek 10 adag sajtburgert és sült krumplit.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!