Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 tuti tipp, amivel elűzheted a fokhagymaszagot a kezeidről

Imádjuk a fokhagyma illatát, amikor főzés közben bejárja a konyhánkat. A kezünkön azonban nehezebben viseljük a szagot, ami akár órákon át érződik.

A fokhagyma az egyik legkedveltebb alapanyagunk a konyhában. Imádjuk húsokhoz, olasz tésztákhoz, vagy a lángoson. A kezünkön viszont nehezebben viseljük el. A szagproblémára persze megoldás lehet, ha fokhagymanyomót használunk, de mi inkább apróra vágni és reszelni szeretjük a fűszernövényt.

1. Só és citrom

Nem csak a tequila jó sóval és citrommal. Keverjünk össze egy kevés citromlevet sóval és dörzsöljük be vele a nedves kezünket. A citromsav és a só elegye megszünteti a kellemetlen szagot. 

FIGYELEM: Ezt a módszert tilos alkalmazni érzékeny, sérült kézen!

2. Rozsdamentes acél

Furán hangozhat, de állítólag működik. A fokhagyma kénmolekulákat tartalmaz, ez miatt is érezzük egy kicsit büdösnek a kezünkön. Elég csak picit rozsdamentes acélhoz dörzsölni a kezünket, és máris elillant a szag. Ma már rozsdamentes acélt tartalmazó szappanokat is árusítanak, kifejezetten a rossz szagok elűzésére.

Ételek sok-sok fokhagymával:

3. Szódabikarbóna

Az univerzális konyhai csodaszer. Pont a rossz szagok ellen ne lenne jó? Keverjünk össze egy evőkanál szódabikarbónát, egy nagyon pici vízzel. Ha összeállt az elegy, akkor dörzsöljük be vele a kezünket.  

4. Fogkrém vagy szájvíz

A mentolos illat jól elnyomja a fokhagyma illatát. A szájvíz különösen jó szagsemlegesítő, mivel alkoholt tartalmaz (már amelyik). A legjobb azonban, ha a fogkrémet és a szájvizet összekevered, és ezt dörzsölöd a kezedre.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!