Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 háztartási trükk, amelyhez csupán egy banánhéjra lesz szükséged

Rengeteg módszer, házi tisztítószer áll a rendelkezésünkre, amik csak bevetésre várnak. De mit tud a banánhéj, amit az ecet vagy a szódabikarbóna nem? Nézzük!   
Ha valami igazán költséghatékony módszert szeretnél kipróbálni tisztítószer helyett, akkor ennél jobbat nem is tudnánk ajánlani. A banánhéj ugyanis a háztartásban is tökéletesen bevethető eszköz.  
 
 

Ezüst edények megmentője

 
Keverőgéppel keverj össze néhány banánhéjat, hogy paszta állagú legyen. Töröld át vele az edényeket, öblítsd le, és már kész is vagy. Csillogó-villogó edényeket kaphatsz. 
 

Bőr anyagokhoz

 
A banánhéj belső részét használhatod a bőr megújítására is. A héjakból származó kálium felszívódik a bőrben, csökkentve ezzel a kopásnyomokat. Kanapékhoz, textíliákhoz kiváló módszer! 
 

Próbáld ki fémfelületekhez

 
A finom karcolásnyomokat is eltünteti a banánhéj. A konyhában az inox felületekhez is bevetheted. Nem kell mást tenned, csak a héj belsejét körkörös mozdulatokkal felkenni a felületre, majd üvegtisztítóval töröld át. Kész is vagy! 
 
 

Fa bútorokhoz is jolly joker!

 
Ez nagyon jó hír, főleg azoknak, akiknek a konyhabútoruk fából készült. A konyhában minden jobban igénybe van véve, így könnyebben karcolódik. Téged is zavarnak ezek a nyomok? Akkor vesd be a banánhéjat! Kend be a fa felületet, dörzsöld át a banánhéj belső felével, majd töröld le egy nedves ruhával. Meglátod, szebb lesz, mint új korában. 
 

Ez is érdekes lehet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!