A hagyományos menübe is teszünk ugyan egy kis csavart, de így is minden hozzávalókönnyedénbeszerezhető, a tradíciók rajongói imádni fogják a következő ételsort! Leszrántott pontykrumplisalátával, de előtte egyfahéjas írólevestkínálunk – ne idegenkedjünk tőle, mennyei! Előételként egy egyszerűjuhtúrós körözöttetválogattunk, desszertnek pedig jöhet és felteheti az i-re a pontot egy nagy adag mákos guba!
Következő menüsorunkbanmaradunk a halaknál,de ezúttal egy fogasfilét választunk, amihez nem ám a megszokott burgonyapürét választjuk! Ünnep lévén, ezúttalhercegnő burgonyakerül ki a sütőből, amire előzetesborlevesselkészítjük fel az ízlelőbimbókat, de csipegetünk kicsit alibamájtatárbólis! Levezetésül – már ha nevezhetjük annak ezt a mennyei édességet –,bejglitszeletelünk a tányérokra, mákos vagy diós, mindkettőt imádjuk!
Utoljára hagytuk a kísérletező kedvűek menüjét – nem állítjuk, hogy ezek pénztárcakímélő, gyors fogások lesznek, deelvégre mégis csak ünnep van!Bélszínbiztosan nem mindennap kerül egy átlagos háztartás asztalára, de ha valahol viszonylag jó áron kapunk szép húst, akkor ne habozzunk megvenni!Szarvasgombávalfokozzuk a hatást, ebből nem kell túl sok hozzá, mégis karakteres ízt ad az ételnek. Előtte jöhet egygesztenyekrémleves, utána pedigkarácsonyi panna cotta– fejedelmi ételsor!
Összeállította: Kitti és Dacota