3 karácsonyi menü minden ízléshez

Az alábbiakban háromféle menüt kínálunk nektek karácsony idejére. Ízlés szerint válogathattok, hogy klasszikus vagy innovatív menüt próbáltok ki.

A hagyományos menübe is teszünk ugyan egy kis csavart, de így is minden hozzávalókönnyedénbeszerezhető, a tradíciók rajongói imádni fogják a következő ételsort! Leszrántott pontykrumplisalátával, de előtte egyfahéjas írólevestkínálunk – ne idegenkedjünk tőle, mennyei! Előételként egy egyszerűjuhtúrós körözöttetválogattunk, desszertnek pedig jöhet és felteheti az i-re a pontot egy nagy adag mákos guba!

Következő menüsorunkbanmaradunk a halaknál,de ezúttal egy fogasfilét választunk, amihez nem ám a megszokott burgonyapürét választjuk! Ünnep lévén, ezúttalhercegnő burgonyakerül ki a sütőből, amire előzetesborlevesselkészítjük fel az ízlelőbimbókat, de csipegetünk kicsit alibamájtatárbólis! Levezetésül – már ha nevezhetjük annak ezt a mennyei édességet –,bejglitszeletelünk a tányérokra, mákos vagy diós, mindkettőt imádjuk!

Karácsonyi varázslat

Utoljára hagytuk a kísérletező kedvűek menüjét – nem állítjuk, hogy ezek pénztárcakímélő, gyors fogások lesznek, deelvégre mégis csak ünnep van!Bélszínbiztosan nem mindennap kerül egy átlagos háztartás asztalára, de ha valahol viszonylag jó áron kapunk szép húst, akkor ne habozzunk megvenni!Szarvasgombávalfokozzuk a hatást, ebből nem kell túl sok hozzá, mégis karakteres ízt ad az ételnek. Előtte jöhet egygesztenyekrémleves, utána pedigkarácsonyi panna cotta– fejedelmi ételsor!

1. helyezett: mézes krémes!

Összeállította: Kitti és Dacota

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?