#

ze(n)derta

  • receptjei: 188
  • regisztrált: 2008.04.26

ze(n)derta adatai

Mióta főzök

Már kora gyerekkorom óta... bár akkor még nagyanyámat segítsége kellett ahhoz, hogy a megfelelő alapanyagot a megfelelő sorrendben tegye bele a fazékba. Nagyjából egy éve újra rendszeresen főzök, törekszem arra, hogy az étkezések terén önellátó legyek.

A hely, ahol főzök

Leginkább Budapesten egy zsebkendőnyi, de kényelmesen felszerelt konyhában... Máskor meg - főleg ünnepek táján - a szülői ház tűzhelyénél... Illetve főzök én mindig és mindenhol, ahol csak alkalmam van rá - akár gondolatban is...

Ars poetica a konyhában

Félúton a megvilágosodás felé rá kellett döbbennem, hogy nem mindegy mi az ami a tányéromra kerül. Egy egyhetes böjt megnyitotta számomra az ízek világát, de arra is rádöbbentett, hogy a "átlagos" élelmiszer sokszor csak ízében járul hozzá a jóllakottság érzéséhez, ám egyéb tartalmi értékei már jelentősen megnyírbálódtak. Az ízkalandban a szombat reggelenkénti bio-piac, és a manapság szép számban szaporodó bio-üzletek lenyűgöző kínálata segített. Számomra a finom étel elengedhetetlen kelléke a minőségi alapanyag.

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!