hozzászólások (26)
119 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (26)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      szilvana
      szilvana p, 2016-04-08 06:08

      Kedves Receptműves!
      Nagyon elnyerte a tetszésemet a Sacher torta recepted. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e rá tenni fondantot? Akkor ugyebár a csokira kellene tejszín habot kenni, mert azt szoktam a fondant alá. Mi a véleményed? Válaszodat előre is köszönöm
      Szilvia

      bakodi gyöngyi
      bakodi gyöngyi cs, 2012-11-22 18:40

      Valahol a Googlén megtaláltam a zabtej készítést a neveddel fémjelezve. Szerettem volna ott hozzászólni ,de valamiért nem enged. Nagy nehezen itt megtaláltalak,ezért most ide írok
      Megörültem receptednek,nosza el is készítettem ,hűl az erkélyen. Régóta zabtejet használok ,de borsos ára miatt spóroltam vele....... eddig. ::))
      Arról van e info ,hogy a fél órai főzés miatt ,mennyi vitamin ,ásványi anyag stb marad meg ,marad e a "zabtejben"??
      Köszönettel,Gyöngyi

      Receptműves
      Receptműves / Receptműves cs, 2012-11-22 19:18

      Kedves Gyöngyi,
      valóban a vitamin és ásványi anyag tartalomra általánosságban igaz, hogy veszít értékéből a hőkezelés hatására. Szerintem a zabtejet nem is ezért kell inni, erre kiváló a friss, nyers, lehetőleg vegyszermentes zöldség- és gyümölcs, stb. A zab, az egyik legnagyobb fehérjetartalmú gabonaféle, gazdag telítetlen zsírsavakban, magas fehérje tartalmú, sejtmegújító, tápláló.
      Üdv,
      Emi

      bakodi gyöngyi
      bakodi gyöngyi cs, 2012-11-22 20:26

      Köszönöm gyors válaszod Emi.
      Azért mond ,hogy van ,marad benne egy kevés.....::))
      Főzés nélküli recepted nincs???
      üdv.Gyöngyi

      Receptműves
      Receptműves / Receptműves cs, 2012-11-22 20:32

      Kedves Gyöngyi,

      Szívesen. :-) Biztosan marad benne olyan vitamin, ásványi anyag, stb., ami nem bomlik el 90-100 fok körül. Minden esetre biztosan egészségesebb, mint az adalékanyagokkal "dúsított" bolti változat.

      Főzés nélkül még nem próbáltam, de talán működhet a félnapos áztatással (majd botmixerelés és szűrés). Egy dologra viszont érdemes odafigyelni, a beáztatott zabpelyhet célszerű hűteni, mert romlékony.

      Szép estét:
      Memi

      bakodi gyöngyi
      bakodi gyöngyi cs, 2012-11-22 21:19

      Én a boltit is felbontás után hűtőben tartom, ezt a Te változatodat is beteszem ,biztos ami biztos alapon ,csak tovább eláll, Habár ,ha ez beválik akkor jobban ,bátrabban fogom használni mint az 500Ft /liter ,mivel annak árából kijön vagy 15 liter házi készítésű.
      Üdv Gyöngyi

      Amurath
      Nyulas / Amurath k, 2012-03-27 12:24

      Gratulálok a TV-Paprika Magazinban is megjelent császármorzsa receptedhez, tuti, el fogom készíteni, mert nagyon egészséges! :-) Csak így tovább! Zsuzsa avagy Nyulas szakács

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-12-23 10:05

      Kedves Receptműves!

      Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak!
      Éva-anyóca

      kiscookta
      kiscookta k, 2011-11-29 11:18

      Kedves Receptműves!!! Gratulálok ahhoz, amit és ahogyan csinálod!!! És nagyon köszönöm a jobbnál jobb receptjeidet:)) Lenne egy buta kérdésem. Hogyan tudnám elmenteni a lilakáposztás és a mézes puszedlis receptedet, hogy mindig meg legyen az enyémeim között? tudnál ebben segíteni? Előre is köszönöm, és a kedvenceim között "landoltál" :)

      Receptműves
      Receptműves / Receptműves k, 2011-11-29 15:42

      Kedves Kiscookta, köszönöm, nagyon kedves vagy :-) Megkérdeztem, hogyan lehet majd elmenteni ezeket a recepteket, amint megérkezik a válasz, jelzem. Szép napot, Memi

      Receptműves
      Receptműves / Receptműves k, 2011-11-29 18:16

      Kedves Kiscookta, meg is érkeztem a válasszal. A receptek közé is feltöltöm és hamarosan publikálva lesznek, onnan a megszokott módon tudod eltenni a receptkönyvedbe... Jó főzőcskézést, Memi

      kiscookta
      kiscookta cs, 2011-12-01 13:33

      Köszönöm szépen az utánajárást, és várom a recepteket:)))

      tokpela
      Tokpela / tokpela k, 2011-03-15 19:48

      Remek receptek, imádom őket! Csúcs a blogod is. Köszönöm, és várom a továbbiakat. Anna

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó v, 2011-03-06 12:10

      Kedves Receptműves!

      Ötletet kerestem a gomba-kuszkusz témakörre, és ez a recepted tetszett meg a legjobban. Ma ez lesz az ebéd! Köszönöm!

      Gargoyle
      P. / Gargoyle h, 2011-01-17 22:32

      Szia Memi!
      Nagyon kedves az új képed, örülök, hogy feltetted. :-)
      Eszter

      Receptműves
      Receptműves / Receptműves k, 2011-01-11 01:51

      Köszi, aranyos vagy. Igyekszem tudatosan ilyeneket főzni és az egyszerűségük mellett finomak is, így az élvezetről sem kell lemondani. Persze néha beesik hozzánk is egy kis magyaros, de így jó egyensúlyban van :-)
      Memi

      szurosp
      Mr and Mrs Smith / szurosp k, 2011-01-11 00:25

      Kedves Memi! Már akartam Neked írni a recepteknél, de úgy döntöttem, hogy ideírok, mert mindegyik receptedről elmondhatom, hogy nagyon kellemesek-szépek a képeid, és igazán klasz kis modern ételeket készítesz, sok zöldfélével, és egészséges hozzávalókkal. Nagyon tetszik! Köszönjük, hogy megosztod velünk! A legjobbakat: Mrs Smith