hozzászólások (349)
171 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (349)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Bia
      Bogi :o) / Bia k, 2014-12-30 22:43

      Kedves Eszter!
      Hiányzol nekem is másoknak is. Mikor hallok rólad?
      Bogi

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-12-23 14:23

      Kedves Eszter!
      Köszönöm finom receptjeidet. :)
      Várom, milyen finomságaidat jövőre is. :)
      Békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok neked és kedves családodnak! :)
      Egészségben gazdag, békés, boldog új esztendőt kívánok!
      Éva-Anyóca

      witch
      witch / witch v, 2013-12-22 15:41

      Kedves Eszter!
      Boldog, meghitt karacsonyt es bekes, boldog uj esztendot kivanok Neked meg a kedves csaladodnak!
      szeretettel udvozollek:Aniko

      fincus14
      fincus14 cs, 2013-03-07 21:42

      Öröm olvasni a történeteket a receptjeid mellett. És öröm olvasni és megcsinálni is a receptjeidet!!

      zamat.ok
      zamat.ok cs, 2012-11-22 18:49

      Kedves Eszter!
      Imádom a receptjeidet, bár mostanában tanulás miatt hanyagolom a főzést, de hát mit tegyek, muszáj továbbképződni. Ma viszont beindult a karácsonyi zizi a munkahelyemen, vagyis mindenki húzott egy nevet, hogy majd megajándékozzuk egymást. Arra gondoltam, hogy valami finom, alkoholtartalmú italt készítenék a kedves munkatársamnak, de valami különlegeset. Körülnéztem a NET-en , de nem találtam az igazit.
      Van valami titkos recepted? Olyan jó lenne, ha kitalálnál valamit! Az tuti, hogy tuti lenne!
      Üdv: Márta

      Gerzsó
      Gerzsó / Gerzsó szo, 2012-11-17 18:37

      Volt egyszer, hol nem volt, hajdanán, a kezdetek kezdetén, volt itt egy kedves kis vízköpő, aki mindenkiről szerette volna tudni, hogy hol főz, a világ melyik sarkában. Nem azt, hogy a konyhában, mert az természetes, hanem hogy az Óperenciás tengeren innen, avagy túl? Aztán egyszer csak eltűnt. Aztán lett belőle P.szakács, meg lila málna (?) de most róla nem tudjuk, hogy hol főz.
      Hiányzol. Az email címem ugyanaz. Puszi.

      klivi
      klivi / klivi p, 2012-11-09 20:25

      És hová tűnt Eszter, hol a szép kis pofid? :) Lila málnák...? Mi ez itt? :)

      Gargoyle
      P. / Gargoyle v, 2012-11-11 19:24

      Államérdek és nemzetbiztonsági okok miatt. :-)))
      "Eszternek" mennie kellett, de azért a nevére még hallgat. ;-)
      Soksoksokpuszi

      Wasabirozi
      Wasabirozi v, 2012-11-11 19:48

      Hurrá!!!!!
      Lehet, hogy kirúgták ezt az öntelt libát, a gőgös nagyokost?
      Van isten!!!!

      eztettem
      eztettem / eztettem p, 2012-10-26 00:08

      kedves Eszter,
      megcsináltuk a hétvégén a brownie-tortádat. zseniálisan jó lett.
      aztán ma tintahalat kerestem. és megint előkerült a neved :)
      ma elkezdtem sajnálni, h nem él a blogod. azt hiszem, szerettem volna.
      üdv,
      É (eztettem)

      Gargoyle
      P. / Gargoyle v, 2012-10-28 13:55

      :-)
      mostanában pirítottak rám jónéhány hasonló kedvességgel, így erős a gyanúm, hogy rendbehozom az oldalt. legalább azt, ami eddig megíródott belőle. :-)
      mi újság a tintahallal? elkészült?

      eztettem
      eztettem / eztettem v, 2012-10-28 16:57

      a fenéket! lefagyasztottam. bárányt sütöttem helyette, aminek birka íze volt, ami totális kudarcba fulladt.
      de a recept elmentve.
      a rendkívül népszerű blogon hamarost megjelik a szupertorta, irányítom hozzád a tömegeket :D

      vcsuka
      pussycat / vcsuka k, 2012-08-14 10:08

      Kedves Eszter! Nem tudom kihez forduljak, hogy megtudhatnam azt, hogy hogyan kell gesztenyemasszat kesziteni. Itt Ausztraliaban ill. Perth-ben nem lehet kapni. Nyers gesztenye kaphato, de en nem tudom, hogy hogyan kell elkesziteni. Benned van minden remenyem, mert tudom, hogy te vagy az egyik legtajekozottabb szakacs. Nagyon szeretjuk a gesztenyepuret. Remelem, hogy a keresem nem tul nagy, es nagyon megkoszonnem. Udvozlettel, Veronika

      Gargoyle
      P. / Gargoyle v, 2012-09-09 08:43

      Veronika, ne haragudj a késői válaszért, sajnos keveset járok erre.
      Talán azóta már meg is találtad a választ a kérdésedre, de ha nem, akkor hoztam neked egy receptet Petrától. :-)
      http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyepure-hazilag
      illetve az eredeti recept itt:
      http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2007/11/gesztenyepr.html
      Érdemes a hozzászólásokat is átfutni, rengeteg tapasztalatot írtak le azok, akik elkészítették már.

      Sok szerencsét!
      Eszter

      Bia
      Bogi :o) / Bia p, 2012-06-29 18:12

      Sziaaaa!
      Kedves Gargolye lehet hogy még új vagy itt a Nosaltyn és nem tudod mit kell írni a hely ahol főzök ..alá:)))))Ha megkérnélek megírnád hol főzöl?Egyáltalán hol is vagy most?Csak vicc volt. Kereslek sehol nem talállak. Se blog semmi.Eszembe jutottál....
      Puszi. Bogi

      korfui
      Korfui / korfui h, 2012-03-12 14:27

      Kedves Eszter!
      A nutella mousse recepted olvasásakor megtetszett a stílus már az elején: "könyörgöm, nem margarin" :) Akkor eldöntöttem, megnézem az oldalad. És jaj de jól tettem! :)
      A tejszínes meséd meg hajjaaajjj.... :)) Én is magamra vettem. Azt mondod, a habtejszín nem édes? Az a növényi kutyulék ami pillanatok alatt kemény lesz, az biztos hogy édes. És ki tudja mi van benne... Lehet, hogy azt is csak egy molekula választja el a műanyagtól?!?

      Adél :)

      Gargoyle
      P. / Gargoyle h, 2012-03-12 17:27

      Kdves Adél, köszönöm szépen, én csak főzögetek... ;-)
      A habtejszín, a jó habtejszín nem édes. Miért is lenne az, hiszen jó esetben a xantángumin kívűl nem tesznek bele mást. ;-)
      A növényi tejszín azért lesz édes, mert abban már van hozzáadott cukor és ezernyi más is, ezért tényleg csak sütikhez lehet felhasználni. Szerencsére a csúnya gyártók azt a merényletet még nem követték el (még nem tapasztaltam), hogy a habtejszínkbe cukrot merészeltek volna tenni - ha valaki tud az ellenkezőjéről, írja meg. Amíg ez így van - már pedig gyanítom ez nem fog változni - addig dalova lehet habtejszínnel főzni, sőt kötelező lenne főzőtejszín helyett.
      Sokkal finomabb és nincs is benne adalék - jó esetben egy.
      Szóval, hajrá habtejszín! :-)))

      z1
      z1 / z1 v, 2012-02-05 21:35

      ...ja!
      És jó a kis meséd.
      Kicsit magamra is vettem:)))
      Jelzem, azóta még bent ( a melóhelyen ) is igazi tejszínt használok.
      Néha feladom vad, utálatos disznóságomat.
      Z.

      z1
      z1 / z1 v, 2012-02-05 21:28

      ...jó az új frizurád!
      Remélem jól vagy.
      Z.

      Ancsocska
      Ancsocska / Ancsocska cs, 2012-01-26 01:16

      Szia!

      Szakács lettem. :P Próbálok feltölteni egy receptet, de nem engedi :S Mindig azt írja hogy túl nagy a válaszidő, elévült a lap. Pedig már kiírtam txt-be a receptet és csak bemásolgatom, bejelölgetem az adatokat.. A képet abszolút nem akarja feltölteni.. :S Tipp hogy mi lehet? Vagy kinek írjak aki tud segíteni?

      Köszi előre is :-)

      gasztrula
      sétapálca / gasztrula sze, 2012-02-08 19:23

      Nekem is ugyanez a problémám, pedig már 4 különböző gépről próbáltam feltölteni. Nem tudom miért lehet ez... de jó lenne egy kis segítség :)nem v agyok egy informatika zseni... :D

      Gargoyle
      P. / Gargoyle cs, 2012-01-26 10:58

      Szakács lettél, nagyon helyes! :-)
      Most nekem is lassú az oldal, de más ötletem nincs. Próbáld meg kicsit később újra. Ha nagyon nem megy, írj az info@nosalty.hu-ra.

      pötyike64
      pötyi64 / pötyike64 szo, 2011-12-31 10:14

      Kedves Eszter!
      Boldog Új Évet Kívánok és minél több finom receptet az elkövetkező évben is!
      Pötyi

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-12-23 10:02

      Kedves Eszter!

      Áldott, boldog, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak!

      Éva-anyóca

      Gargoyle
      P. / Gargoyle cs, 2011-12-22 19:07

      Szia Judit!
      Sajnos a képeket nem tudom neked elküldeni, ettől függetlenül azt javaslom, nyugodtan csináld meg, hiszen egyszerűen csak be kell borítani a halat sóval. Nem nagy ördöngősség. Ha követed a leírtakat, akkor nincs szükség a képekre. Boldog karácsonyt!
      Sok sikert!

      lakije
      lakije cs, 2011-12-22 19:28

      Kár, de a szándékot köszönöm. Azért ha egszer újra elérhetőek lesznek, jelezd. Egyébként sajnos mégsem a tiedet főztem, mert elnéztem a recptet, nem egész lazacot, hanem egy nagy (1kg-s) filészeletet vettem :(

      Gargoyle
      P. / Gargoyle cs, 2011-12-22 19:38

      Oda se neki! Az is biztos nagyon finom lett! ;-)
      Boldog ünnepeket!

      Gargoyle
      P. / Gargoyle sze, 2011-12-21 23:42

      Szia judit!
      Ne haragudj a kellemetlenségért, sajnos a blog rajtam kívül álló okok miatt most nem elérhető. A képek egy régi gépen vannak, remélem holnap el tudom őket küldeni. Igyekszem!
      Neked is kellemes ünnepeket! :-)
      Eszter

      fali123
      fali123 sze, 2011-12-21 22:01

      Kedves Eszter,

      lakije-hez hasonlóan én sem jártam sikerrel a karácsonyi lazac elkészítési képeit illetően. El tudnád esetleg küldeni nekem a lieblviki@freemail.hu-ra?
      Segítséged előre is köszönöm. Boldog karácsonyt!
      Viki

      Gargoyle
      P. / Gargoyle cs, 2011-12-22 19:08

      Szia Viki!
      Sajnos a képeket nem tudom neked elküldeni, ettől függetlenül azt javaslom, nyugodtan csináld meg, hiszen egyszerűen csak be kell borítani a halat sóval. Nem nagy ördöngősség. Ha követed a leírtakat, akkor nincs szükség a képekre. Boldog karácsonyt!
      Sok sikert!

      fali123
      fali123 cs, 2011-12-22 22:06

      Szia Eszter!
      Nem vagyok teljesen analfabéta konyhában, de azt nem tudom, hogy amikor berakom a sütőpapiros tepsibe megpakolom a belsejét zöld fűszerrel majd sütőpapírt rakok a halra és a papírra rakom a "sós maltert"?(A hal elején a húst fedjük le egy darabka sütőpapírral, hogy ne érintkezzen közvetlenül a sókéreggel.) Félek nehogy túl sós legyen. Végül tengeri süllő lett a lazacból (elfogyott a Metroban) Bocs a problémázásért.
      Köszi: Viki

      Gargoyle
      P. / Gargoyle cs, 2011-12-22 22:10

      Szia Viki!
      A halra nem teszel sütőpapírt, csak a hal elejére, ahogy írtam. Vagyis oda, ahol a hal fejét levágták. Ez azért kell, hogy a halhúst megvédd a sótól való közvetlen éritkezéstől. A többit megvédi a hal bőre. Utána feded be az egészet sóval. :-) Tengeri süllő is jó lehet, ha rajta van a bőre. Ha nincs, akkor inkább ne így készítsd el...

      fali123
      fali123 cs, 2011-12-22 22:29

      Köszönöm, értem. Az enyém fejes:-)))
      Boldog Karácsonyt!

      Gargoyle
      P. / Gargoyle sze, 2011-12-21 23:42

      Szia Viki!
      Ne haragudj a kellemetlenségért, sajnos a blog rajtam kívül álló okok miatt most nem elérhető. A képek egy régi gépen vannak, remélem holnap el tudom őket küldeni. Igyekszem!
      Neked is kellemes ünnepeket! :-)
      Eszter

      kiseszkó
      kiseszkó k, 2011-12-20 14:53

      Szia Nem rég vagyok köztetek, de örülök hogy idetaláltam. Sok receptet "loptam" át a sajátomba, de ha nem gond Téged a kedvenceim közé vettelek fel. Nagyon sok finomságot látok nálad, amiket szeretnék kipróbálgatni. Békés Ünnepet Kívánok mindenkinek!