hozzászólások (37)
107 recept

Hozzászólások (37)

anyanéna
anyanénav, 2012-09-30 11:35

Kedves Mártika és Feri!

Ha jól látom, régóta nem tettetek fel új receptet.
Kicsit aggódom.
Bocsánat, ha szemtelen vagyok, de minden rendben, és jól vagytok??
Csak mert régóta "nem hallottunk itt felőletek."
Nyugtassatok meg.
Jó egészséget kívánok és minden jót!!

taksi
taksih, 2012-10-01 07:34

Kedves anyanéna!

Köszönjük az érdeklődést.

Minden rendben van Velünk és kis családunkkal is.

Ferenc a Szabadtűzi Lovagrend lovagjaként
járja az országot süt-főz.

Én itthon a kis tűzhelyemen a családnak sütök -főzök.

Amennyiben lesz új receptünk ígérem feltesszük a Nosalty-ra.

Üdvözlettel: Mártika és Feri

Virág76
Virág76h, 2012-03-19 21:37

Kedves Mártika és Feri!

Az én nagymamám is szabolcsi volt,és sokszor készített "kőtt" (magyarán kelt) palacsintát.Töltötte túróval,vagy almáspite töltelékkel.Ahogy sütötte,közben a tészta kelt a tálban.A töltelékkel együtt félbehajtott palacsinta jó ujjnyi vastag volt. Én sajnos nem írtam le a receptet...Tudtok segíteni? Üdvözlettel :Virág

taksi
taksik, 2012-03-20 08:15

Kedves Virág!

Nagymamám egyik palacsinta receptjét leírtam.
http://www.nosalty.hu/recept/nagymama-cseresznyelekvaros-palacsintaja

Az alábbi receptet ajánlom.
Kelt almás palacsinta recept

Hozzávalók:
6 dl tej,
1 dkg élesztő,
1 evőkanálnyi cukor,
20 dkg liszt,
4 tojás,
só,
2 alma,
1 kávéskanál fahéj,
10 dkg porcukor.

Egy fél pohár langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, kevés cukrot adok hozzá. Meleg helyre teszem, és letakarom konyharuhával. Simára keverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet és a késhegynyi sót. Az almákat meghámozom, és vékony szeletekre vágom. A palacsintatésztához keverem az élesztős tejet és az almát. A tojásfehérjékből habot verek, és ezt is lazán a tésztához keverem. Teflonbevonatú serpenyőben, kevés vajban, vastagabb palacsintákat sütök. A félhold alakúra hajtott palacsintákat tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg.

Üdvözlettel:
Ferenc

Virág76
Virág76sze, 2012-03-21 12:05

Köszönöm a gyors választ! Amint tudom kipróbálom a receptet! Szép napot kívánok: Virág

Tarackos
Tarackosh, 2012-01-23 09:41

Kedves Taksi!
Nem ítélkeztem,csupán elmondtam a véleményem a Hétvezér tokány variációdról azt hiszem elég komoly érvekkel alátámasztva.Ne nevezzük annak azt,ami nem az!Pusztán ennyit szerettem volna közölni.

Üdv:Tarackos

taksi
taksih, 2012-01-23 13:05

Kedves Tarackos!

További szép napot kívánopk!

A Hétvezér tokány továbbra is nagyon finom ebben a formában is
akár a parikás krumpli, vagy a halászlé, vagy a túróscsusza receptünk is.
Üdvözlettel: taksi

gregoreva
gregorevap, 2011-12-23 10:13

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
Éva-anyóca

taksi
taksik, 2011-12-27 11:41

Kedves Éva Anyóca és kis családod Jászberényben!

Áldott karácsonyt, BOldog Új Évet kívánunk!

Mártika és Feri

taksi
taksisze, 2011-12-21 08:53

Kedves Barbara és Petra valamint a Nosalty.hu
csapata!

Nagyon örülünk a hét szakácsa címnek!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Boldog Új Évet!
kívánunk mindenkinek.

Munkátokhoz sok sikert, egészséget kívánunk!

Mártika és Feri

Faragó Márta
és Taksár Ferenc
a Szabadtűzi Sütő Főző Lovagrend
Lovagja
www.szabadtuzon.hu

bokine
bokinesze, 2011-04-20 11:14

Kedves Mártika és Feri!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok: Bokrosné Erika

taksi
taksisze, 2011-04-20 12:24

Kedves Bokrosné Erika!
További szép napsugaras hetet és
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

taksi
taksik, 2011-03-22 11:57

Tisztelt Buza Sándor Úr!

Köszönjük a dícsérő szavakat.
Ferenc megnézte a honlapot.
Pozitív Észrevételei:
A honlap szépen kivitelezett, áttekinthető.
A színek a design jó minőségű.
A menüpontok jól szerkesztettek.
A gasztrohírek és az egészséges életmód menüben találhatók nagyon tetszettek.
Negatív észrevételek:
Nem tartom jó dolognak, hogy a megkeresést, kérdéseket, a marketinget
itt a www.nosalty.hu
oldalon indítottátok el.
A honlappal kapcsolatos rövid észrevételeim:
pl.a receptek menüpontnál valamilyen logikai sorrendet
kellene felállítani, úgy általánosságban a szakácskönyvek tartalomjegyzékének megfelelően.
Az alapanyagoknál nem tartom jónak az egyebek megnevezést.
kísérők helyett aperitifet írnék,
a palinka szót pedig a menüben helyesen pálinka-ra javaslom javítani.
A videókat az idő rövidsége miatt most nem tudtam megnézni.
De igérem ha lesz szabadidőm megnézem.

További sok sikert a honlap fejlesztéséhez!
Jó munkát, jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel: Ferenc

taksi
taksics, 2011-01-20 15:59

Kedves Erika!

Hasonló jókívánságokat kívánunk mi is
az Új 2011-es esztendőre!

További kellemes sütés-főzést kíván!
Mártika és feri

bokine
bokinecs, 2011-01-20 13:28

Kedves Mártika és Feri!
Boldog, sikerekben és új receptekben gazdag új évet kívánok. Nagyon jó ez a fotó. Szeretettel: Bokros Erika

taksi
taksih, 2011-01-17 09:34

Kedves Eszter!

Remélem az új évben is
tudunk majd molsolyogni
a körülöttünk lévő emberekre,
szeretteinkre, barátainkra
és a körülöttünk lévő világra is.

Üdvözlettel:
Ferenc

szurosp
szurospp, 2011-01-14 18:04

Tetszik az új fotó, kedves Mártika, és Feri!!! Igazán jó kis vidám kép!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

taksi
taksih, 2011-01-17 09:29

Kedves Mrs Smith!

Köszönjük a dícséretet,
szeretnénk már Rólatok
is egy fotót látni!
Mikor várható a megjelenés?

További kellemes
sütés-főzést kíván!

Ferenc

szurosp
szurospp, 2011-01-07 16:16

Kedves Mártika és Feri! Nagyon köszönjük az üdvözletet!:)
Mi is kívánunk Nektek minden jót az Új Évre:
Vidámságot, Egészséget, Bőséget és Szeretetet, s még minden egyebet,
amit csak kívántok!:))
Szeretettel:
A Smithek

gregoreva
gregorevaszo, 2010-12-25 19:44

Békés,boldog,szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok nektek, és nagyon boldog új esztendőt!Éva-Anyóca

Geleva
Gelevav, 2010-03-07 22:47

Kedves Mártika és Feri!

Kedvesek vagytok, hogy válaszoltatok...bár kicsit megkésve, már mind elfogyott!:)

Úgy készítettem el, hogy a csonttal együtt bepácoltam: "sok"só, bors, apróra vágott (inkább reszelt) vöröshagyma, áttört fokhagyma. Ezekkel jól bedörzsöltem, majd olajjal meglocsoltam, hogy mindenhol érje. Így volt 2 napig, időnként meglocsolgattam a lecsepegő olajjal. Nem tudom milyen korú lehetett szegény állat, de nagyon szép élénkvörös színben pompázott.
Ezután hirtelen átsütöttem minden oldalát, majd tepsibe tettem. Mellé tettem 1 nagy fej hagymát és egy almát négybevágva. Pár gerezd fokhagymát is és alufóliával letakarva sütöttem kb. 1,5 órát. Kitakartam szegénykét és kicsit megpirítottam. Erdei gombamártást és krokettet készítettem hozzá. Minden családtagomnak nagyon ízlett és sajnálják, hogy elfogyott. De ami a legszebb, nekem is nagyon-nagyon ízlett, pedig soha nem ettem meg a vadállatokból készült ételeket.

Lehet, hogy nagy bűnt követtem el avval, hogy semmi vörösbor - amit mindenki ajánl a vadhúsokhoz -....ezúttal is elnézést a nagy vadászoktól, de én semilyen ételben nem szeretem még az illatát sem a bornak. Lehet, hogy ez a titka...?...még a marhapörit is ezért nem eszem meg...? Pohárban nincs kifogásom ellene:)))
Szóval isteni lett...most szarvas oldalas vár rám újjabb kihívásként. Talán ezt megpróbálom pörinek, de most lefagyasztottam. Ez már bográcsos téma lesz.:) "Bátor vagyok, bátor vagyok......."

Mégegyszer nagyon köszönöm a segítőkészséget és a jó tanácsokat!

További jó főzőcskét, jobbnál jobb recepteket és szép napot!

Geleva

Geleva
Gelevah, 2010-02-22 17:23

Kedves Mártika és Feri! Légyszi segítsetek! Kaptam egy kb. 25-30 cm-s szarvas nyakat. Nagy csonttal, egészben. Mit érdemes belőle készíteni, hogy ízletes fogást kapjak? Nem sűrűn csinálok vadételeket és semmi tapasztalatom sincs ezen a téren. Szegény itt pihen a hűtőben. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Éva

taksi
taksisze, 2010-03-03 10:55

Kedves Geleva!

Most láttuk, hogy kérdeztél.
aktuális-e még a kérdés?
Ferenc javaslata:
1. Szarvas pörkölt burgonya gombóccal, vagy talkedlivel, áfonyalekvárral,
vagy
2. Vörösboros szarvastokány, krokettel,
vagy Erdei gombás szarvasragu pl puliszkával

Kérdés mennyi idős volt a szarvas?
Ha 2-3 évnél idősebb pácolni kell és utána elkészíteni.
A szarvas apróhúsát több vízben tisztára mossuk és leforázzuk, majd ismét megmossuk, leszárítjuk, félretesszük.
A finomra vágott vöröshagymát felhevített sertészsíron aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk.
Amikor zsírjára lepirult, beletesszük a szép egyenletes darabokra vágott húst,
zúzott fokhagymát, megsózzuk és fedő alatt pároljuk.
Óvatosan megkeverjük és, ha már zsírjára lepirult,
mindíg csak egy kevés vizet öntünk alá, hogy a pörkölt egész rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék.
Amikor a hús puhulni kezd, cikkekre vágott csemegepaprikát,
csemegeparadicsomot adunk hozzá és ezzel a pörköltet készre
pároljuk.
Tálaláskor burgonyagombóccal vagy tarkedlivel és friss áfonyával (áfonya lekvár is lehet) körítjük.

Vörösboros szarvastokány, krokettel
A csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
Ehhez adjuk az előre bepácolt, majd csíkokra vágott szarvashúst, ízesítjük (só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, szerecsendió, babérlevél) és felöntjük vörösborral. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát és zsírjára pirítjuk. Ezt követően paradicsompürét, kockára vágott paprikát adunk hozzá, felöntjük vörösborral és lassú tűzön készre pároljuk.
Krokettel tálaljuk- ajánlott ízek áfonya, csipkebogyó, szeder.

Üdvözlettel: Ferenc

Gargoyle
Gargoylep, 2009-12-11 16:16

Kedves Mártika és Feri!

Engedjétek meg, hogy elmondhassam: számomra a ti recepteitek a legüdítöbbek. Lévén, hogy Németországba vetett a sors, olyan jó nap, mint nap hazai, mégis valahogy friss, hagyományos, mégis új ízek között bogarászni. Kívánok még sok sikeres sütés-fözést és nagyon várom a további recepteket.
Üdvözlettel:
Eszter

mártikaésferi
mártikaésferih, 2009-12-14 08:34

Kedves Eszter!

Nagyon örülünk, hogy tetszenek a receptjeink.
Próbálunk mindig valami plusszt adni étel receptjeinkhez.
Ilyenkor év végén sajnos nem sok időnk jut a receptjeink
beküldésére. Találkozunk 2010-ben újra.
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Boldog új
évet kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

mártikaésferi
mártikaésferih, 2009-12-14 08:16

Kedves Eszter!

Nagyon örülünk, hogy tetszenek a receptjeink.
Próbálunk mindig valami plusszt adni étel receptjeinkhez.
Ilyenkor év végén sajnos nem sok időnk jut a receptjeink
beküldésére. Találkozunk 2010-ben újra.
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Boldog új
évet kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

taksi
taksik, 2009-03-03 11:47

Kedves Tamás!

Írjon egy e-mailt vagy küldjön egy receptet
az info@kertpont.hu-ra
és megadom az elérhetőségemet.

Üdvözlettel:
Taksár Ferenc

Polgár Tamás
Polgár Tamásszo, 2010-08-21 18:42

Füstölt kolozsvári szalonna zsirjában,megkapatjuk az apróra kockázott afrikai harcsafilét,majd félretesszük.A zsirban megforgatjuk az elötte megfőzött csuszatésztát.Tepsibe teritjük,rászórjuk a haldarabokat.Telföllel beteritjük,érzés szerint füstölt sajtot reszelünk rá.Sütőbe tesszük,izlés szerint füszerezünk ,aranyszinüre sütjük.Jó étvágyat. Polgár Tamás

Polgár Tamás
Polgár Tamásv, 2009-03-01 16:51

Az csak jó ha a harcsa "afrikai",nem olyan zsiros,és istentelenül sok féleképpen lehet elkésziteni.Imádják a gyerekek.

taksi
taksih, 2009-03-02 08:06

Kedves Tamás!

A válaszom nem csak az "afrikai" a jó harcsa.
A halfogyasztásunk sajnos évi 3 kilógrammra esett vissza.
A 70 -es években még 12-13 kg/ év volt az adat.
Megpróbáljuk a halfogyasztást visszavinni a
magyar családok asztalára.
Ez a recept is azért készült.
Én tiszai embernek vallom magam.
Tiszalökön nőttem fel. Jelenleg is ott horgászom, vadászom.
A feleségemmel együtt a mai napig imádjuk horgászni,
főzni és enni is a folyami harcsát.
A harcsafilé fokhagymás raguval
http://www.kertpont.hu/uj/kertpont.php?menu=receptek&id=203
receptemet ide a nosalty oldalára
is elhelyezem majd.

További jó egészséget, jó főzőcskézést
kívánok!
Üdvözlettel:
Taksár Ferenc

Polgár Tamás
Polgár Tamásh, 2009-03-02 21:16

Természetesen nem úgy értettem,hogy csak az afrikai ajó.Mindenféle halat szeretek.Köszönöm a választ.Csak néhány dolgot fózők,amatör módon.Viszont megeszem ill. a család is. A gasztronómiát nagyon tisztelem, imádom a finom ételeket.Ha tehetem nem csak azért eszem mert éhes vagyok.Viszont szívesen elbeszélgetnék őnnel,ha lenne elérhetöség.Üdvőzlettel Tamás

szeva65
szeva65sze, 2010-09-08 12:04

Sziasztok!
Annyira szeretetm a receptjeiteket, és a hozzáírt sztorikat.

Sz. Éva

taksi
taksisze, 2010-09-08 12:31

Kedves Sz Éva!

Örülünk, hogy tetszenek a receptjeink és
Ferenc aki a storykat írja, külön örül a dícséretnek,
még bele is pirult.
További kellemes sütést-főzést
kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika