#

Lurpak

Lurpak adatai

Mióta főzök

1901-ben, „Lurmark” néven, minőségi vajként láttam meg a napvilágot a tiszta, tengeri levegőjéről, barátságos lakóiról és a gasztronómia iránti rajongásáról ismert Dániában. Már ekkor is vakon kóstolási eljárások és heti mintavételezések garantálták, hogy vajmárkánkat csak a legjobb tejgazdaságok használhassák. Nevemet 1957 óta használom Lurpak® formában. Szigorú ellenőrzési rendszerem azonban változatlan maradt, így biztosítja számodra a lehető legtökéletesebb vajat napjainkban is. Mára meghódítottam a világot, Magyarországon pedig 2004 óta vagyok az ínyencek és a minőségi gasztronómia kedvelőinek kedvence.

A hely, ahol főzök

A Lurpak® vajkészítmények minden területen megállják a helyüket: egy serpenyőben, a sütőben, a grillrácson, egy ellenállhatatlan süteményben, vagy csak egyszerűen egy pirítós tetején. Az összetéveszthetetlenül friss, egyedülállóan enyhe aromás ízű Lurpak® vajak kiválóan alkalmasak főzéshez, sütéshez, szendvicsekhez vagy bármilyen kulináris küldetéshez. Bárkit kenyérre lehet kenni velük!

Ars poetica a konyhában

Amikor a Lurpak® semmihez sem fogható zamatának titka a kérdés, akkor a válasz egyszerű: a termék a hagyományos vajkészítési eljárások és a legkorszerűbb technológia ötvözésével készül. A folyamatot mintegy 20 kg teljes tejjel kezdjük, melyből 1 kg vajat készítünk. Mielőtt a tej legértékesebb és legízletesebb részét – a tejszínt – felhasználnánk a vajkészítéshez, alaposan „megérleljük”. Azután tejsavbaktérium-kultúrák segítségével friss, enyhén aromás ízzel és összetéveszthetetlen krémességgel gazdagítjuk… így születik a jellegzetes Lurpak® íz. A finom étel Lurpak® vajat érdemel. Fedezd fel inspiráló receptjeinket a weboldalunkon és Facebook oldalunkon! (x)

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!