1901-ben, „Lurmark” néven, minőségi vajként láttam meg a napvilágot a tiszta, tengeri levegőjéről, barátságos lakóiról és a gasztronómia iránti rajongásáról ismert Dániában. Már ekkor is vakon kóstolási eljárások és heti mintavételezések garantálták, hogy vajmárkánkat csak a legjobb tejgazdaságok használhassák. Nevemet 1957 óta használom Lurpak® formában. Szigorú ellenőrzési rendszerem azonban változatlan maradt, így biztosítja számodra a lehető legtökéletesebb vajat napjainkban is. Mára meghódítottam a világot, Magyarországon pedig 2004 óta vagyok az ínyencek és a minőségi gasztronómia kedvelőinek kedvence.
A hely, ahol főzök
A Lurpak® vajkészítmények minden területen megállják a helyüket: egy serpenyőben, a sütőben, a grillrácson, egy ellenállhatatlan süteményben, vagy csak egyszerűen egy pirítós tetején. Az összetéveszthetetlenül friss, egyedülállóan enyhe aromás ízű Lurpak® vajak kiválóan alkalmasak főzéshez, sütéshez, szendvicsekhez vagy bármilyen kulináris küldetéshez. Bárkit kenyérre lehet kenni velük!
Ars poetica a konyhában
Amikor a Lurpak® semmihez sem fogható zamatának titka a kérdés, akkor a válasz egyszerű: a termék a hagyományos vajkészítési eljárások és a legkorszerűbb technológia ötvözésével készül. A folyamatot mintegy 20 kg teljes tejjel kezdjük, melyből 1 kg vajat készítünk. Mielőtt a tej legértékesebb és legízletesebb részét – a tejszínt – felhasználnánk a vajkészítéshez, alaposan „megérleljük”. Azután tejsavbaktérium-kultúrák segítségével friss, enyhén aromás ízzel és összetéveszthetetlen krémességgel gazdagítjuk… így születik a jellegzetes Lurpak® íz. A finom étel Lurpak® vajat érdemel. Fedezd fel inspiráló receptjeinket a weboldalunkon és Facebook oldalunkon! (x)
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!