#

Éjfekete

  • receptjei: 1
  • regisztrált: 2012.01.11

Éjfekete adatai

Rólam

A keleti konyha szerelmese vagyok. Ha eljutok a receptjeim feltöltéséig, találtok majd nálam koreai, kínai, japán és fúziós ételeket is.

Hobbik

olvasás, főzés, minden ami Japán, Korea és Tajvan.

Instagram oldalam

MySecretRamenProject

Mióta főzök

Hogy mióta főzök? Nem tanított igazán senki, szóval nehéz lenne megmondani a pontos idejét. Egyszer csak észrevettem, hogy megszólít a piacon a csábos paradicsom, felém integet a kicsattanóan zöld petrezselyem, és édes illatával hívogat a sárgadinnye. (Különösképpen nem érdekelte, hogy nem szeretem.) Szóval, egyik napról a másikra álltam neki főzni. Aztán jött az egyetemi Vacsora Klub (Nem összekeverendő a Vacsora Csatával!), ahol már hatod magamra főztem majdnem minden harmadik héten. A főzési szokásaimat azóta sem adtam fel. Ha tehetem, mindig hívok valakit, akivel el lehet költeni egy csöndes, kellemes vagy egy beszélgetős, borgőzős vacsorát. Szeretek főzni, szeretek a főzésről írni, és mindenek felett szeretek másoknak főzni. Azt a pillanatot ugyanis nem lehet felülmúlni, mikor a meghívottak hirtelen elcsöndesednek az első falat után. Valószínűleg tapasztaltátok már ezt ti is.

A hely, ahol főzök

Jelenleg Budapesten.

Ars poetica a konyhában

A főzés EGYIK legszebb pillanata a piacra járás.

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!