hozzászólások (6)
17 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (6)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      atk5339
      Atkáriné Terike / atk5339 szo, 2012-08-18 17:44

      Nos ideértem. Ne haragudj, de hanyag voltam. Most viszont bőven írok neked, hogyan csinálom én.
      Elsősorban itt a recept amit rendszeresen sütök, és jól bevált. Igaz ez tető nélkül sül a patakiban, mert túl nagy kenyér lesz belőle. Esetleg el lehet felezni a tésztát és akkor bele fér.

      510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
      5 kávéskanál só (csapósan)
      1 evőkanál porcukor
      1000 gr BL55 liszt
      40 gr élesztő
      + a kovász

      Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

      Kovász:
      250 ml víz
      250 gr BL 80 liszt
      ½ kávéskanál só
      15 g élesztő
      és itt egy videó, ahogyan én csinálom.
      http://www.youtube.com/watch?v=__FwAfWl1Cc&list=UUKhVduFt-2pU5O8XcRKKTIQ...
      Itt egy másik recept, és a kenyérsütés lépésről lépésre.
      Remélem kárpótoltalak a késésem miatt!
      Írj, ha segíteni tudok, szívesen teszem!
      Üdvözlettel: Terike
      Ez itt a blogom:http://szanter.blogspot.hu/

      Ez pedig sok-sok fotó a sütéseimről:http://kenyerkalacsfotok.blogspot.hu/

      debmo
      Debmo / debmo k, 2012-08-21 08:38

      Köszönöm szépen a segítséged, ráhangolódok a kenyérsütésre, remélem nekem is sikerülni fog. Még 1X köszönöm és további jó sütögetést kívánok. Szép napot :)

      gulybicska
      gulybicska cs, 2012-04-19 14:11

      Szia Terike!
      Hát amiket itt láttam az valami káprázatos,teljesen el vagyok ragadtatva ezektől a gyönyörűségektől!
      Gratulálok! Egyeben szeretnék tőled egy kis segítséget kérni a kalácstorta 3 lekvárossal kapcsolatban.Szeretném tudni a titkát, vagy fortélyát annak, hogy mi módon tekered fel ezeket e tésztákat, hogy ilyen gyönyörű rózsákat kapsz, és hogy hogyan töltöd bele a lekvárt.Lehet,hogy neked ez kézenfekvő, de sajnos é nem tudom!Légy szíves ird meg ezt nekem,és hogy mivel kened be, hogy ilyen szép fényes. Előre is köszönöm, és izgatottan várom, hogy erőt gyüjtve nekivágjak, és elkészitsem. Köszönöm:gulybicska

      debmo
      Debmo / debmo p, 2011-06-03 08:38

      Szia Terike!
      Jártam az oldaladon és megcsodáltam a gyönyörű alkotásaidat. Látom szeretsz sütögetni, mert igazán sok türelem látszik a munkáidon. Olvastam, hogy te minden kenyeret a pataki tálban sütöd. Nagyon hálás lennék, ha elárulnád a titkát annak hogyan csinálod. Már régóta játszadozom a gondolattal, hogy kenyeres süssek, de még nem volt bátorságom hozzá kezdeni. Tudnál adni néhány kis fortélyt, amivel a gázsütőbe is finom és ropogós kenyeret tudnék sütni?
      Segítségedet előre is köszönöm, szép napot: debmo

      atk5339
      Atkáriné Terike / atk5339 szo, 2012-08-18 17:45

      Nos ideértem. Ne haragudj, de hanyag voltam. Most viszont bőven írok neked, hogyan csinálom én.
      Elsősorban itt a recept amit rendszeresen sütök, és jól bevált. Igaz ez tető nélkül sül a patakiban, mert túl nagy kenyér lesz belőle. Esetleg el lehet felezni a tésztát és akkor bele fér.
      510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
      5 kávéskanál só (csapósan)
      1 evőkanál porcukor
      1000 gr BL55 liszt
      40 gr élesztő
      + a kovász
      Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
      Kovász:
      250 ml víz
      250 gr BL 80 liszt
      ½ kávéskanál só
      15 g élesztő
      és itt egy videó, ahogyan én csinálom.
      http://www.youtube.com/watch?v=__FwAfWl1Cc&list=UUKhVduFt-2pU5O8XcRKKTIQ...
      Itt egy másik recept, és a kenyérsütés lépésről lépésre.
      Remélem kárpótoltalak a késésem miatt!
      Írj, ha segíteni tudok, szívesen teszem!
      Üdvözlettel: Terike
      Ez itt a blogom:http://szanter.blogspot.hu/
      Ez pedig sok-sok fotó a sütéseimről:http://kenyerkalacsfotok.blogspot.hu/