Receptműves szakács

Receptműves
hozzászólások (26)

adatok:

Profil: Receptműves
Mióta szakács: 2010. 10. 23.


Blog, weboldal:

www.receptmuves.hu
receptmuves@gmail.com
www.love2smile.hu

mióta főzök:

15 éve

a hely, ahol főzök:

Budapest, Magyarország

ars poetica a konyhában:

Gyorsan, egyszerűen, egészségeset és finomat!
Mivel sokáig számomra is terhet jelentett a főzés, túlélésként elkezdtem gyorsan elkészíthető ételeket kitalálni, később az alapanyagokra is egyre jobban figyelve, tudatosan főztem egészségesebb ételeket.
Arra lettem figyelmes, hogy egyre többen keresnek meg kérdéseikkel, ételallergiások, kisgyermekes anyukák, menedzserek, ezért létrehoztam a Receptműves nevű blogomat, mellyel küldetésem segíteni mindazoknak, akik karrierjük, munkájuk, gyermekeik, családi elfoglaltságaik mellett gyorsan, jót és finomat szeretnének főzni úgy, hogy bátran szabadjára engedhetik kreativitásukat is.

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvana
szilvana p, 2016-04-08 06:08

Kedves Receptműves!
Nagyon elnyerte a tetszésemet a Sacher torta recepted. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e rá tenni fondantot? Akkor ugyebár a csokira kellene tejszín habot kenni, mert azt szoktam a fondant alá. Mi a véleményed? Válaszodat előre is köszönöm
Szilvia

bakodi gyöngyi
bakodi gyöngyi cs, 2012-11-22 18:40

Valahol a Googlén megtaláltam a zabtej készítést a neveddel fémjelezve. Szerettem volna ott hozzászólni ,de valamiért nem enged. Nagy nehezen itt megtaláltalak,ezért most ide írok
Megörültem receptednek,nosza el is készítettem ,hűl az erkélyen. Régóta zabtejet használok ,de borsos ára miatt spóroltam vele....... eddig. ::))
Arról van e info ,hogy a fél órai főzés miatt ,mennyi vitamin ,ásványi anyag stb marad meg ,marad e a "zabtejben"??
Köszönettel,Gyöngyi

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2012-11-22 19:18

Kedves Gyöngyi,
valóban a vitamin és ásványi anyag tartalomra általánosságban igaz, hogy veszít értékéből a hőkezelés hatására. Szerintem a zabtejet nem is ezért kell inni, erre kiváló a friss, nyers, lehetőleg vegyszermentes zöldség- és gyümölcs, stb. A zab, az egyik legnagyobb fehérjetartalmú gabonaféle, gazdag telítetlen zsírsavakban, magas fehérje tartalmú, sejtmegújító, tápláló.
Üdv,
Emi

bakodi gyöngyi
bakodi gyöngyi cs, 2012-11-22 20:26

Köszönöm gyors válaszod Emi.
Azért mond ,hogy van ,marad benne egy kevés.....::))
Főzés nélküli recepted nincs???
üdv.Gyöngyi

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2012-11-22 20:32

Kedves Gyöngyi,

Szívesen. :-) Biztosan marad benne olyan vitamin, ásványi anyag, stb., ami nem bomlik el 90-100 fok körül. Minden esetre biztosan egészségesebb, mint az adalékanyagokkal "dúsított" bolti változat.

Főzés nélkül még nem próbáltam, de talán működhet a félnapos áztatással (majd botmixerelés és szűrés). Egy dologra viszont érdemes odafigyelni, a beáztatott zabpelyhet célszerű hűteni, mert romlékony.

Szép estét:
Memi

bakodi gyöngyi
bakodi gyöngyi cs, 2012-11-22 21:19

Én a boltit is felbontás után hűtőben tartom, ezt a Te változatodat is beteszem ,biztos ami biztos alapon ,csak tovább eláll, Habár ,ha ez beválik akkor jobban ,bátrabban fogom használni mint az 500Ft /liter ,mivel annak árából kijön vagy 15 liter házi készítésű.
Üdv Gyöngyi

Amurath
Nyulas / Amurath k, 2012-03-27 12:24

Gratulálok a TV-Paprika Magazinban is megjelent császármorzsa receptedhez, tuti, el fogom készíteni, mert nagyon egészséges! :-) Csak így tovább! Zsuzsa avagy Nyulas szakács

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-12-23 10:05

Kedves Receptműves!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak!
Éva-anyóca

kiscookta
kiscookta k, 2011-11-29 11:18

Kedves Receptműves!!! Gratulálok ahhoz, amit és ahogyan csinálod!!! És nagyon köszönöm a jobbnál jobb receptjeidet:)) Lenne egy buta kérdésem. Hogyan tudnám elmenteni a lilakáposztás és a mézes puszedlis receptedet, hogy mindig meg legyen az enyémeim között? tudnál ebben segíteni? Előre is köszönöm, és a kedvenceim között "landoltál" :)

Receptműves
Receptműves / Receptműves k, 2011-11-29 15:42

Kedves Kiscookta, köszönöm, nagyon kedves vagy :-) Megkérdeztem, hogyan lehet majd elmenteni ezeket a recepteket, amint megérkezik a válasz, jelzem. Szép napot, Memi

Receptműves
Receptműves / Receptműves k, 2011-11-29 18:16

Kedves Kiscookta, meg is érkeztem a válasszal. A receptek közé is feltöltöm és hamarosan publikálva lesznek, onnan a megszokott módon tudod eltenni a receptkönyvedbe... Jó főzőcskézést, Memi

kiscookta
kiscookta cs, 2011-12-01 13:33

Köszönöm szépen az utánajárást, és várom a recepteket:)))

tokpela
Tokpela / tokpela k, 2011-03-15 19:48

Remek receptek, imádom őket! Csúcs a blogod is. Köszönöm, és várom a továbbiakat. Anna

Kreatív Konyha
Bloemcake / Kreatív Konyha v, 2011-03-06 12:10

Kedves Receptműves!

Ötletet kerestem a gomba-kuszkusz témakörre, és ez a recepted tetszett meg a legjobban. Ma ez lesz az ebéd! Köszönöm!

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2011-01-17 22:32

Szia Memi!
Nagyon kedves az új képed, örülök, hogy feltetted. :-)
Eszter

Receptműves
Receptműves / Receptműves k, 2011-01-11 01:51

Köszi, aranyos vagy. Igyekszem tudatosan ilyeneket főzni és az egyszerűségük mellett finomak is, így az élvezetről sem kell lemondani. Persze néha beesik hozzánk is egy kis magyaros, de így jó egyensúlyban van :-)
Memi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp k, 2011-01-11 00:25

Kedves Memi! Már akartam Neked írni a recepteknél, de úgy döntöttem, hogy ideírok, mert mindegyik receptedről elmondhatom, hogy nagyon kellemesek-szépek a képeid, és igazán klasz kis modern ételeket készítesz, sok zöldfélével, és egészséges hozzávalókkal. Nagyon tetszik! Köszönjük, hogy megosztod velünk! A legjobbakat: Mrs Smith