Zürichi kenyér recept

Zürichi kenyér
Zürichi kenyér
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen terveztem már ennek  a kenyérnek az elkészítését. Télen nem szoktam sikeres lenni a kovásszal, de ez a kis mennyiség üzeni a kovászos ízt, és segít a kenyér kelesztésében.

hozzávalók / 8 adag

Kovászhoz

Tésztához

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: svájci
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kovászos tönköly kenyér, fehér kenyér tönkölybúzából, tönköly kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

Kovász

  1. A kovászhoz valókat kelesztőtálban összegyúrjuk. Kicsit kemény tésztát kapunk. Az edény aljára kis lisztet szórunk, és a tészta tetejét is meghintjük kevéske liszttel. Egész éjjelre hagyjuk érni a tésztát.

Tészta

  1. A megérlelt kovászt és a többi hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérjük, az élesztőt belemorzsoljuk, a vajat olvasztva adjuk hozzá. Dagasztásra kapcsolunk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, a tésztát kihúzzuk, kilapogatjuk négyzet alakúra, majd feltekerjük.
  3. Sütőedénybe tesszük (én teflon kacsasütőben sütöttem, ahová nem kellett sütőpapír), de ha jénaiban, vagy más sütőedényben sütjük, az alját béleljük ki sütőpapírral.
  4. A tésztát kelesszük a duplájára, metsszük be a tetejét, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen lefedve, és süssük 45-50 percig, majd vegyük le a tetőt, spricceljük le vízzel, és süssük, míg aranybarna lesz.
  5. Rácsra téve hűtsük ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x26 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1792 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

325