Zsírjában sült kacsamáj recept

1 adag
2417
kcal
Zsírjában sült kacsamáj
Zsírjában sült kacsamáj
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A máj így elkészítve, zsír alatt hosszú hetekig eltartható. Lilahagymával, zsírral, kenyérre kenve nagyon finom.
Természetesen frissen sült állapotában,  burgonyapürével is kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elég nehéz étel, utána egy kis pálinka jót tesz!


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

sült kacsamáj, kacsamáj zsírban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat jeges vízbe beáztatjuk.
  2. A hájat lassú tűzön kisütjük.
  3. A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült  forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
  4. Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
  5. A májat  üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle  és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
  6. Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 202
elküldve: 4
receptkönyben: 198
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (4)

drcsávoly
drcsávolyh, 2012-02-13 11:47

TÖBBSZÖR ELKÉSZITETTEM, NAGYON-NAGYON FINOM, DE -
RENGETEG KALÓRIA ÉS EGY-EGY ALKALOMMAL VACSORA
ESETÉN + FÉL KILÓ SULYGYARAPODÁS. OVATOSAN.

Sz.Robi
Sz.Robik, 2009-12-15 11:38

Köszi az ötletet! Kaptunk egy tanyasi, nem tömött kacsát (a mája nem 70 dkg volt közel sem), félre tettem a nyak háját-bőrét, mikor a tepertő már kezdett jó lenni belecsaptam a májat meg a fokhagymát. A májat meg a tepertőt felfaltuk még izibe, csináltam hozzá egy kis retkek-poréhagyma salátát citrom levével, olivával, magvakal. A zsírt félre raktam, jó lesz sütni.

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
2417