Zsírjában sült kacsamáj recept

Zsírjában sült kacsamáj
Zsírjában sült kacsamáj
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A máj így elkészítve, zsír alatt hosszú hetekig eltartható. Lilahagymával, zsírral, kenyérre kenve nagyon finom.
Természetesen frissen sült állapotában,  burgonyapürével is kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elég nehéz étel, utána egy kis pálinka jót tesz!


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsony, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kacsamáj, kacsamáj zsírban

elkészítés

  1. A májat jeges vízbe beáztatjuk.
  2. A hájat lassú tűzön kisütjük.
  3. A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült  forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
  4. Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
  5. A májat  üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle  és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
  6. Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 346
elküldve: 4
receptkönyben: 184
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (4)

drcsávoly
drcsávolyh, 2012-02-13 12:47

TÖBBSZÖR ELKÉSZITETTEM, NAGYON-NAGYON FINOM, DE -
RENGETEG KALÓRIA ÉS EGY-EGY ALKALOMMAL VACSORA
ESETÉN + FÉL KILÓ SULYGYARAPODÁS. OVATOSAN.

Sz.Robi
Sz.Robik, 2009-12-15 12:38

Köszi az ötletet! Kaptunk egy tanyasi, nem tömött kacsát (a mája nem 70 dkg volt közel sem), félre tettem a nyak háját-bőrét, mikor a tepertő már kezdett jó lenni belecsaptam a májat meg a fokhagymát. A májat meg a tepertőt felfaltuk még izibe, csináltam hozzá egy kis retkek-poréhagyma salátát citrom levével, olivával, magvakal. A zsírt félre raktam, jó lesz sütni.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
2434