Zsírjában sült kacsamáj recept

Kalória?
Zsírjában sült kacsamáj
Zsírjában sült kacsamáj
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A máj így elkészítve, zsír alatt hosszú hetekig eltartható. Lilahagymával, zsírral, kenyérre kenve nagyon finom.
Természetesen frissen sült állapotában,  burgonyapürével is kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elég nehéz étel, utána egy kis pálinka jót tesz!


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

sült kacsamáj, kacsamáj zsírban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat jeges vízbe beáztatjuk.
  2. A hájat lassú tűzön kisütjük.
  3. A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült  forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
  4. Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
  5. A májat  üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle  és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
  6. Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 267
elküldve: 6
receptkönyben: 214
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (4)

drcsávoly
drcsávoly h, 2012-02-13 12:47

TÖBBSZÖR ELKÉSZITETTEM, NAGYON-NAGYON FINOM, DE -
RENGETEG KALÓRIA ÉS EGY-EGY ALKALOMMAL VACSORA
ESETÉN + FÉL KILÓ SULYGYARAPODÁS. OVATOSAN.

Sz.Robi
Sz.Robi k, 2009-12-15 12:38

Köszi az ötletet! Kaptunk egy tanyasi, nem tömött kacsát (a mája nem 70 dkg volt közel sem), félre tettem a nyak háját-bőrét, mikor a tepertő már kezdett jó lenni belecsaptam a májat meg a fokhagymát. A májat meg a tepertőt felfaltuk még izibe, csináltam hozzá egy kis retkek-poréhagyma salátát citrom levével, olivával, magvakal. A zsírt félre raktam, jó lesz sütni.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket és főzz a sok isteni zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
2417