Zsírjában sült kacsamáj recept

1 adag
2417
kcal
Zsírjában sült kacsamáj
Zsírjában sült kacsamáj
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A máj így elkészítve, zsír alatt hosszú hetekig eltartható. Lilahagymával, zsírral, kenyérre kenve nagyon finom.
Természetesen frissen sült állapotában,  burgonyapürével is kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elég nehéz étel, utána egy kis pálinka jót tesz!


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

sült kacsamáj, kacsamáj zsírban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat jeges vízbe beáztatjuk.
  2. A hájat lassú tűzön kisütjük.
  3. A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült  forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
  4. Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
  5. A májat  üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle  és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
  6. Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 324
elküldve: 4
receptkönyben: 198
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (4)

drcsávoly
drcsávolyh, 2012-02-13 11:47

TÖBBSZÖR ELKÉSZITETTEM, NAGYON-NAGYON FINOM, DE -
RENGETEG KALÓRIA ÉS EGY-EGY ALKALOMMAL VACSORA
ESETÉN + FÉL KILÓ SULYGYARAPODÁS. OVATOSAN.

Sz.Robi
Sz.Robik, 2009-12-15 11:38

Köszi az ötletet! Kaptunk egy tanyasi, nem tömött kacsát (a mája nem 70 dkg volt közel sem), félre tettem a nyak háját-bőrét, mikor a tepertő már kezdett jó lenni belecsaptam a májat meg a fokhagymát. A májat meg a tepertőt felfaltuk még izibe, csináltam hozzá egy kis retkek-poréhagyma salátát citrom levével, olivával, magvakal. A zsírt félre raktam, jó lesz sütni.

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
2417