r
Nosalty Logó

Zserbós palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Zserbós palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    253.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4987 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Elkészítés

A palacsinták megsütése és megtöltése

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, s kb. fél órára a hűtőbe tesszük, de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá.
  2. A diót ledaráljuk és összekeverjük a kristálycukorral.
  3. Mielőtt elkezdjük sütni a palacsintákat, előtte kikészítjük a cukros-diót, a baracklekvárt, s egy nagyobb lapos tányért, amire majd rakosgatjuk a palacsintákat, s azon töltögetjük lekvárral és cukros-dióval.
  4. Ezután elkezdjük sütni a palacsintákat. A lapos tányérra helyezzük az első palacsintát. Amíg a második sül, addig ezt a palacsintát megkenjük 1 lapos evőkanál lekvárral, s rászórunk egy púpos evőkanál cukros-diót.
  5. Ha megsült a következő palacsinta is, akkor azt erre a diós-cukorra rakjuk, majd azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros-dióval. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a palacsinta tészta.
  6. Ha elfogyott a palacsintatészta, akkor az utolsó palacsintát még megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros-dióval, s berakjuk a hűtőbe, hogy kihűljön.
  7. Amíg hűl, addig elkészítjük a csokimázat.

Tetejére

  1. 1 tábla csokit apró kockákra összetördelünk, belerakunk 1 evőkanálnyi olajat, s mikró közepes fokozatán felmelegítjük.
  2. Ha felolvadt a csoki, akkor villával jól elkeverjük. Ezután kivesszük a hűtőből a palacsinta-tortát, s a tetejére csurgatjuk a csokit, majd szépen elsimítjuk rajta. Ha marad csoki, akkor még az oldalára is kenünk belőle.
  3. Utána újra hűtőbe rakjuk, hogy a tetején a csokimáz megdermedjen. Kb. 20-30 perc múlva kivesszük a hűtőből (s ha van fehér csokink, akkor azzal kidíszítjük, de ez nem fontos).
  4. Utána szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10722
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Ajánló

Ez a zserbós palacsintatorta szinte ugyanolyan finom, mint a zserbó, de nem kell a sütőt bekapcsolni. Ezért nyáron, ha megéhezünk zserbóra, vagy csak valamilyen édességre, ajánlatos ilyet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a zserbót. Desszertnek bármikor elkészíthetjük, ha megéhezünk egy kis zserbóra vagy egy kis palacsintára...

Hozzávalók

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek