Zserbós bejgli - Bejgli 7. recept

Kalória?
Zserbós bejgli - Bejgli 7.
Zserbós bejgli - Bejgli 7.
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zserbókészítés után maradt még mindenből, és ezt találtam ki, mert ilyet még nem sütöttem. Nekünk nagyon ízlett!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Elhatároztam, hogy legközelebb kívül is bevonom csokival, akkor még tökéletesebb lesz a sütemény.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bejgli, aszalt barackos bejgli, zserbós bejgli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékokat elmorzsoljuk a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, pici sót és a tojást.
  3. Az élesztőt langyos tejben elkavarjuk, ezt is beleöntjük.
  4. Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  5. Az aszalt sárgabarackot beáztatjuk az alkoholba, összeturmixolhatjuk, vagy aprítjuk. Ha száraz, lekvárral lazítjuk.
  6. A csokoládét belereszeljük.
  7. Ezzel a masszával kenjük meg a kinyújtott tésztát.
  8. Megszórjuk a cukros dióval, végül feltekerjük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 210
elküldve: 13
receptkönyben: 341
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
92 recept

Hozzászólások (13)

bubuka86
bubuka86 sze, 2014-12-10 13:19

Picit újítanék rajta, aszalt sárgabarack helyett mazsola (épp az van most itthon), rumba áztatva, sárgabarack lekvár helyett házi főzésű szilva (azt imádja a család),

skeva
skeva szo, 2012-12-22 21:16

Kipróbáltam,isteni finom lett, mindenkinek ajánlom!!
Mivel nem volt itthon aszalt sárgabarack,helyette szárított fügét tettem bele.
Köszönjük a receptet!!!

Eleison
Eleison / Eleison sze, 2012-12-19 19:30

Megsütöttem, isteni lett, viszont én a dió mennyiségén emeltem, úgy a duplájára. Azt hiszem kiváltja a zserbót:)

Eleison
Eleison / Eleison v, 2012-12-16 20:30

Egy kicsit soknak tűnik nekem is a ráma, és a zsír mennyisége. A tészta ami nekem bevált ott 50 dkg liszthez rakok 25 dkg rámát. Ha valaki kipróbáltam és lemérte az arányokat, megköszönném, ha megírná. Amúgy meg nagyon gusztusos a beigli, és remélem ki fogja váltani a zserbó készítést.:)

Adritündér
Adritündér cs, 2011-11-17 09:10

Szeretném megcsinálni, de viszont azt nem láttam sehol, hogy hány db jön ki ebből a mennyiségből. Az adag alapján csak egy rúdra tippelek. Kérlek segíts. S a másik kérdésem, hogy ezt nem kell keleszteni? Köszönöm

zsuzskabébi
zsuzskabébi k, 2011-03-15 12:41

Bocsánat hogy csak most jelzek. Ízlett neki :) és másoknak is. Köszönöm szépen az ötletet!

zsuzskabébi
zsuzskabébi sze, 2011-02-23 18:52

A leendő uram kedvence a zserbó. Szülinapjára azt hiszem tökéletes lesz ez a zserbó-de-mégis-izgalmasabb sütemény. Máris nekikezdek! Köszönet a receptért!

Zsu

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika p, 2011-01-07 10:08

Sajnos én nem mérek pontosan, és nem emlékszem, honnan írtam le,
de így szerepelt a receptben. Mindig érzésre megyek, ha a tészta összeáll,
és jól nyújtható, akkor jó. Tehát ha kell, lisztezzük még!

Legfrissebb cikkek

Top 11 sült zöldség 150 kcal alatt
Top 11 sült zöldség 150 kcal alatt
Zöldségek nélkül nem étel az étel, mutatunk most 11 sült zöldség receptet, amit érdemes köretként kipróbálnod!
Besamel - az alapszósz
Besamel - az alapszósz
Egy Konyhafőnöktől elvárható, hogy tökéletes, csomómentes besamelt készítsen. Te tudod, mi a története, és hogyan készül ez az alapszósz?
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
A Konyhafőnök második évadának második fordulójában ismét megmutatták kedvenceiket a versenyzők. Íme Fodor Pál Zoltán mértani ihletésű nagyszerű kacsaételének receptje.
1722