Zserbós bejgli - Bejgli 7. recept

megosztás
0
Zserbós bejgli - Bejgli 7.
Zserbós bejgli - Bejgli 7.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zserbókészítés után maradt még mindenből, és ezt találtam ki, mert ilyet még nem sütöttem. Nekünk nagyon ízlett!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg dió (cukros, darált)
  • 1 ek sárgabaracklekvár
  • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
  • 10 dkg csokoládé (reszelt)
  • 0.5 dl rum (vagy narancslikőr, baracklikőr)

ajánlat

Elhatároztam, hogy legközelebb kívül is bevonom csokival, akkor még tökéletesebb lesz a sütemény.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bejgli, aszalt barackos bejgli, zserbós bejgli
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A zsiradékokat elmorzsoljuk a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, pici sót és a tojást.
  3. Az élesztőt langyos tejben elkavarjuk, ezt is beleöntjük.
  4. Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  5. Az aszalt sárgabarackot beáztatjuk az alkoholba, összeturmixolhatjuk, vagy aprítjuk. Ha száraz, lekvárral lazítjuk.
  6. A csokoládét belereszeljük.
  7. Ezzel a masszával kenjük meg a kinyújtott tésztát.
  8. Megszórjuk a cukros dióval, végül feltekerjük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 525
elküldve: 13
receptkönyben: 389
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 sze, 2014-12-10 13:19

Picit újítanék rajta, aszalt sárgabarack helyett mazsola (épp az van most itthon), rumba áztatva, sárgabarack lekvár helyett házi főzésű szilva (azt imádja a család),

skeva
skeva szo, 2012-12-22 21:16

Kipróbáltam,isteni finom lett, mindenkinek ajánlom!!
Mivel nem volt itthon aszalt sárgabarack,helyette szárított fügét tettem bele.
Köszönjük a receptet!!!

Eleison
Eleison / Eleison sze, 2012-12-19 19:30

Megsütöttem, isteni lett, viszont én a dió mennyiségén emeltem, úgy a duplájára. Azt hiszem kiváltja a zserbót:)

Eleison
Eleison / Eleison v, 2012-12-16 20:30

Egy kicsit soknak tűnik nekem is a ráma, és a zsír mennyisége. A tészta ami nekem bevált ott 50 dkg liszthez rakok 25 dkg rámát. Ha valaki kipróbáltam és lemérte az arányokat, megköszönném, ha megírná. Amúgy meg nagyon gusztusos a beigli, és remélem ki fogja váltani a zserbó készítést.:)

Adritündér
Adritündér cs, 2011-11-17 09:10

Szeretném megcsinálni, de viszont azt nem láttam sehol, hogy hány db jön ki ebből a mennyiségből. Az adag alapján csak egy rúdra tippelek. Kérlek segíts. S a másik kérdésem, hogy ezt nem kell keleszteni? Köszönöm

zsuzskabébi
zsuzskabébi k, 2011-03-15 12:41

Bocsánat hogy csak most jelzek. Ízlett neki :) és másoknak is. Köszönöm szépen az ötletet!

zsuzskabébi
zsuzskabébi sze, 2011-02-23 18:52

A leendő uram kedvence a zserbó. Szülinapjára azt hiszem tökéletes lesz ez a zserbó-de-mégis-izgalmasabb sütemény. Máris nekikezdek! Köszönet a receptért!

Zsu

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika p, 2011-01-07 10:08

Sajnos én nem mérek pontosan, és nem emlékszem, honnan írtam le,
de így szerepelt a receptben. Mindig érzésre megyek, ha a tészta összeáll,
és jól nyújtható, akkor jó. Tehát ha kell, lisztezzük még!

Legfrissebb cikkek

Lehet, hogy jobb is, hogy a várandósoknak reggeli rosszulléteik vannak
Lehet, hogy jobb is, hogy a várandósoknak reggeli rosszulléteik vannak
Aki várandósan reggeli rosszulléttől, hányingertől vagy hányástól szenved, annál kisebb a magzat elvesztésének a veszélye egy friss amerikai kutatás szerint.
31 étel, amit októberben el kell készítened!
31 étel, amit októberben el kell készítened!
Itt az október, az időnk szerencsére még gyönyörű, de akárhonnan nézzük, benne vagyunk az őszben rendesen. Jöjjenek a legfontosabb fogások, amelyeket most kell elkészítened!
1722