Zserbós bejgli - Bejgli 7. recept

1 adag
1722
kcal
Zserbós bejgli - Bejgli 7.
Zserbós bejgli - Bejgli 7.
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zserbókészítés után maradt még mindenből, és ezt találtam ki, mert ilyet még nem sütöttem. Nekünk nagyon ízlett!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Elhatároztam, hogy legközelebb kívül is bevonom csokival, akkor még tökéletesebb lesz a sütemény.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bejgli, aszalt barackos bejgli, zserbós bejgli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékokat elmorzsoljuk a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, pici sót és a tojást.
  3. Az élesztőt langyos tejben elkavarjuk, ezt is beleöntjük.
  4. Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  5. Az aszalt sárgabarackot beáztatjuk az alkoholba, összeturmixolhatjuk, vagy aprítjuk. Ha száraz, lekvárral lazítjuk.
  6. A csokoládét belereszeljük.
  7. Ezzel a masszával kenjük meg a kinyújtott tésztát.
  8. Megszórjuk a cukros dióval, végül feltekerjük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 514
elküldve: 13
receptkönyben: 334
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
92 recept

Hozzászólások (12)

skeva
skevaszo, 2012-12-22 20:16

Kipróbáltam,isteni finom lett, mindenkinek ajánlom!!
Mivel nem volt itthon aszalt sárgabarack,helyette szárított fügét tettem bele.
Köszönjük a receptet!!!

Eleison
Eleisonsze, 2012-12-19 18:30

Megsütöttem, isteni lett, viszont én a dió mennyiségén emeltem, úgy a duplájára. Azt hiszem kiváltja a zserbót:)

Eleison
Eleisonv, 2012-12-16 19:30

Egy kicsit soknak tűnik nekem is a ráma, és a zsír mennyisége. A tészta ami nekem bevált ott 50 dkg liszthez rakok 25 dkg rámát. Ha valaki kipróbáltam és lemérte az arányokat, megköszönném, ha megírná. Amúgy meg nagyon gusztusos a beigli, és remélem ki fogja váltani a zserbó készítést.:)

Adritündér
Adritündércs, 2011-11-17 08:10

Szeretném megcsinálni, de viszont azt nem láttam sehol, hogy hány db jön ki ebből a mennyiségből. Az adag alapján csak egy rúdra tippelek. Kérlek segíts. S a másik kérdésem, hogy ezt nem kell keleszteni? Köszönöm

zsuzskabébi
zsuzskabébik, 2011-03-15 11:41

Bocsánat hogy csak most jelzek. Ízlett neki :) és másoknak is. Köszönöm szépen az ötletet!

zsuzskabébi
zsuzskabébisze, 2011-02-23 17:52

A leendő uram kedvence a zserbó. Szülinapjára azt hiszem tökéletes lesz ez a zserbó-de-mégis-izgalmasabb sütemény. Máris nekikezdek! Köszönet a receptért!

Zsu

Guba Erika
Guba Erikap, 2011-01-07 09:08

Sajnos én nem mérek pontosan, és nem emlékszem, honnan írtam le,
de így szerepelt a receptben. Mindig érzésre megyek, ha a tészta összeáll,
és jól nyújtható, akkor jó. Tehát ha kell, lisztezzük még!

Tmea
Tmeacs, 2010-12-30 13:56

Hű, ez nagyon jól néz ki! Ki kell próbálnom! :-)

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
1722