Zserbó Pancsika konyhájából recept

Zserbó Pancsika konyhájából
Zserbó Pancsika konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus recept alapján régóta készítem, sikere töretlen a családban, barátok között.

A fotón versenytársával a Raffaello sütivel látható.:-)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Csokimáz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó kávés csokimázzal, gerbeaud, klasszikus zserbó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a vajdarabkákkal elmorzsoljuk, a sóval, cukorral, tojássárgákkal, tojással, tejföllel, reszelt citromhéjjal, majd az élesztős tejjel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát 2 órát pihentetjük, majd újból átgyúrjuk, és 4 db cipót formálunk belőle, ezek lesznek a lapok, amiket megtöltünk, és egymásra rakunk.
  2. Az első lapot kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe sodrófára feltekerve óvatosan belehelyezünk. Baracklekvárral megkenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a következő lapot is, óvatosan az előző lapra helyezzük, ezt is megkenjük lekvárral és dióval megszórjuk. A harmadik lappal is ugyanezt csináljuk, majd a negyedik lap lesz a teteje, melyet villával megszurkálunk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük (kb. 200 fokra), majd 10 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet, és 160 fokon sütjük tovább, míg zsemleszínű nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült-e.
  4. Kivesszük a süteményt, és hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a csokoládémázat. A cukrot a kakaóporral szárazon elkeverjük, apránként hozzáöntjük a feketekávét, az egésznek tejföl sűrűségűnek kell lennie, majd takaréklángon 3-4 perc alatt, állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a vajat, és a kihűlt tésztára öntjük, vizes késsel szépen elkenjük rajta.
  5. A máz megszilárdulása után szeljük fel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 834
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1355