Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Pancsika konyhájából

Zserbó Pancsika konyhájából
Zserbó Pancsika konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus recept alapján régóta készítem, sikere töretlen a családban, barátok között.

A fotón versenytársával a Raffaello sütivel látható.:-)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a vajdarabkákkal elmorzsoljuk, a sóval, cukorral, tojássárgákkal, tojással, tejföllel, reszelt citromhéjjal, majd az élesztős tejjel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát 2 órát pihentetjük, majd újból átgyúrjuk, és 4 db cipót formálunk belőle, ezek lesznek a lapok, amiket megtöltünk, és egymásra rakunk.
  2. Az első lapot kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe sodrófára feltekerve óvatosan belehelyezünk. Baracklekvárral megkenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a következő lapot is, óvatosan az előző lapra helyezzük, ezt is megkenjük lekvárral és dióval megszórjuk. A harmadik lappal is ugyanezt csináljuk, majd a negyedik lap lesz a teteje, melyet villával megszurkálunk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük (kb. 200 fokra), majd 10 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet, és 160 fokon sütjük tovább, míg zsemleszínű nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült-e.
  4. Kivesszük a süteményt, és hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a csokoládémázat. A cukrot a kakaóporral szárazon elkeverjük, apránként hozzáöntjük a feketekávét, az egésznek tejföl sűrűségűnek kell lennie, majd takaréklángon 3-4 perc alatt, állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a vajat, és a kihűlt tésztára öntjük, vizes késsel szépen elkenjük rajta.
  5. A máz megszilárdulása után szeljük fel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 926
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó kávés csokimázzal, gerbeaud, klasszikus zserbó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1355
rétesliszt 30 dkg
finomliszt 30 dkg
vaj 30 dkg
cukor 10 dkg
himalája só 1 csipet
friss élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
dió 30 dkg
porcukor 30 dkg
sárgabaracklekvár 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
vaj 5 dkg
feketekávé 3 ek